ALDIĞINIZ İLACA DİKKAT EDİN

ALDIĞINIZ İLACA DİKKAT EDİN

Yaşam Yayın: 21 Temmuz 2024 - Pazar - Güncelleme: 21.07.2024 16:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sağlığı için hastaneye giden vatandaşlar aldıkları ilaçlarla tedavi olmaya çalışırlarken bazı eczanelerin tarihi geçmiş ilaçları satmalarının karşısında tamamen sağlıklarından oluyorlar.

ŞİFA ARARKEN ZEHİRLENMEYİN

Bazı eczanelerin hastalara son kullanım tarihi geçmiş ilaçları satması vatandaşları tedirginliğe itiyor. Bir çok vatandaş, eczacıların doktordan gelen reçeteye dikkat etmemesi, fiyat farklarının ayrı çıkması bir yana son kullanım tarihinin aylar önce geçmesine rağmen satıldığına iddia etti. Geçtiğimiz hafta içerisinde sağlık şikayetleri için doktora giden gazetemiz imtiyaz sahibi Nedim Arslan, eczaneden aldığı ilacı iki gün kullandıktan sonra son kullanım tarihinin geçtiğini fark etti. Mide ilacını yemek kaşığına döktüğünü ve ilaç renginin bozuk olduğunu fark eden Arslan, ilaç kutusunda barkodun olmadığı ve son kullanım tarihinin 3 ay önce bittiğini fark etti. Durumu ilacı aldığı eczane ve Eczacılar Odası’na bildirdiğini belirten Arslan, Sağlık İl Müdürlüğü ve Eczacılar Odası’nın konuya eğilmesini isteyerek vatandaşların ilacını aldıktan sonra mutlaka son kullanma tarihine dikkat etmelerini istedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.