‘Akademiler siyaset ile arasına mesafe koymalıdır’

Eğitim Sen Batman Şube Yürütme Kurulu, eğitimin kamusal, parasız, laik, bilimsel, demokratik, nitelikli ve anadilinde, insan, toplum ve doğa yararına üniversite taleplerinin olduğunu dile getirdi.

Gündem Yayın: 08 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 08.02.2021 18:18:53
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Eğitim Sen Batman Şube Yürütme Kurulu, eğitimin kamusal, parasız, laik, bilimsel, demokratik, nitelikli ve anadilinde, insan, toplum ve doğa yararına üniversite taleplerinin olduğunu dile getirdi. Akademilerin siyaset ile arasına mesafe koymalarının gerektiğinin belirtildiği yazılı açıklamada; “Eğitim-Sen olarak farklılıklarımızla birlikte eşit ve özgürce yaşamda ısrarcı olduğumuzu, eğitimin kamusal, parasız, laik, bilimsel, demokratik, nitelikli ve anadilinde, insan, toplum ve doğa yararına üniversite talebimizin olduğunu dile getiriyoruz. Bu durum, gerek ülkenin, gerek şehrimizin ve kurum çalışanlarının lehine olduğu gibi yönetim kadrolarının da başarısıyla doğru orantılıdır. İlimizin en önemli kurumlarından olan Batman Üniversitesi yönetiminin şimdiye kadar ki uygulamaları, kamuoyu tarafından ‘İnsanlar arasında ayırım yapıldığı ve farklı aidiyetler üzerinden değerlendirildiği’ şeklinde algılanmakta olduğunu ifade etmek isteriz. Yeni üniversite yönetiminin benzer yanlışlara düşmemesini talep ediyoruz. Akademiler siyaset ile arasına mesafe koymalıdır. Başta üniversite çalışanları olmak üzere ilimizin tüm dinamiklerine eşit mesafede duracak şekilde bir tutum sergilenilmesinin tüm farklı kesimlerinin yararına olacağı gibi üniversitemizin de kalitesini artıracaktır. Üniversitemizin, şehrimizin dışarıya tanıtılmasında önemli bir unsur olduğu dikkate alınarak, ülke genelinde şehrimiz hakkında oluşan olumsuz düşüncenin giderilmesi açısından da çok önemli bir misyonu vardır. Bu nedenle üniversitenin yeni yönetiminin, önümüzdeki süreçteki yaklaşımların ilimiz hakkında oluşmuş olumsuz izlenimlerin giderilmesi için gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz” denildi.

EĞİTİM SEN’DEN ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNDEN TALEPLER

Belirttikleri taleplerin gerçekleşmesi koşuluyla sendika olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Eğitim Sen Batman Şube Yürütme Kurulu; “ Eğitim-Sen olarak Prof. Dr. İdris Demir ve Üniversite Yönetiminden başlıca taleplerimiz şunlardır: Yönetici pozisyonuna atanacakların (Şube Müdürü, Yüksekokul Sekreteri, Daire Başkanı vs.) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu temel ilkeleri olan sınıflandırma, kariyer ve liyakat temel ilkeleri baz alınmalı. Üniversite İdari Personeli için yapılan Şeflik sınavlarında ‘Sözlü Mülakatın’ kaldırılması ya da yazılı sınav notunun verilerek, şef adaylarının kafasındaki soru işaretlerinin giderilmesi. Üniversitede personelinin genelini ilgilendiren konularda, kurumdaki tüm sendikaların düşünceleri alınması ve kararların ortak irade ile alınması. ÖSYM-AÖF sınavlarında yapılacak görevlendirilmelerde eşit ve adil davranılması. Üniversite personelinin çocuklarını bırakabileceği bir kreşin üniversite içinde açılmasını sağlanmalı, Akademik personelin kadro sorunları bekletilmeden çözülmelidir” ifadelerine yer verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.