Tiryaki'den soru önergesi

Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Batman'a bağlı Hasankeyf ilçesi İncirli Köyü ile ilgili soru önergesinde bulundu. Tiryaki, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya altı maddelik soru önergesini cevaplandırmasını istedi.

Siyaset Yayın: 21 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 21.06.2023 13:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Tiryaki,''Seçim bölgem olan Batman’ın Hasankeyf ilçesine bağlı İncirli Köyünde, Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamındaki maksimum su seviyesinden (525 m) yalnızca bir konut etkilenmiş geri kalan konut, müştemilat ve sosyal-dini alanların tamamı tehlike arz eden alanın dışında güvenli bölgede kalmıştır. DSİ 16. Bölge Müdürlüğü raporlarında defalarca “yapılan inceleme sonucunda; yukarıda bahse konu İncirli Köyü Camii Ilısu Barajı ve HES Projesi Göl Alanından etkilenmemektedir.” şeklinde görüş bildirmiş olmasına rağmen en az Hasankeyf kadar kadim bir tarihe sahip olan İncirli Köyü merkezinin, muhtar ve korucu olan kardeşine ait şahsi mülke taşındığı ve yapılması gereken mutat kamu hizmetlerinin söz konusu kişilerin şahsi taşınmazlarına aktarıldığı tarafıma iletilmiştir. 59 köy sakininin verdiği itiraz dilekçesi üzerine İl Genel Meclisi İmar Komisyonunun yerinde inceleme yaparak maksimum su kotundan etkilenmediğinden bahisle köyün taşınamayacağına karar verdiği ancak dosyanın yaklaşık 6 ay kadar Valilikte bekletildikten sonra tekrar İl Genel Meclisi gündemine getirildiği ve bu sefer kabul edildiği bildirilmiştir'' dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.