‘Zulme karşı güçlü bir hat oluşturulmalı’

Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmüne tepki gösteren Memur-Sen Batman Şube Başkanlığı, Çin hükümetinin Doğu Türkistan’ı insansızlaştırmaya ve Müslümansızlaştırmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Gündem Yayın: 06 Kasım 2018 - Salı - Güncelleme: 06.11.2018 16:04:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmüne tepki gösteren Memur-Sen Batman Şube Başkanlığı, Çin hükümetinin Doğu Türkistan’ı insansızlaştırmaya ve Müslümansızlaştırmaya devam ettiğine dikkat çekti. Doğu Türkistan’ın, 1949 yılından beri Çin işgali altında ve o günden bu yana Doğu Türkistan’dan feryatların hiç eksik olmadığı belirtilen açıklamada, “Fakat kulaklar sağır, gönüller körleşmiş modern dünyada. Ne Çin işkencesi görüldü, ne de zulüm altında yükselen feryatlar duyuldu. Çin’in Uygur Türklerine uyguladığı soykırımı, son zamanlarda gittikçe şiddetini artıran Amerika-Çin rekabetine politik meze yapmaya çalışanlara izin verilmemeli. Doğu Türkistan ve milyonlarca insan, iki emperyalist devletin çıkar kavgasında araç haline getirilmemeli. Biz bu noktada dünyanın bütün iyi insanlarına, insanlığa önemli vazifeler düştüğüne inanıyoruz” denildi.

“YAŞANAN BİR ZULÜM VAR”

Çin’in, Doğu Türkistan’da bir soykırım gerçekleştirdiğine dikkat çekilen açıklamada, “Bunu yaparken de kendince meşrulaştırıcı bazı politik argümanlar geliştiriyor. Zaten modern dünyada bütün katliamlar, zulümler bu kılıf altında, yani masum gibi görünen teoriler ve politik söylemlerle gerçekleştiriliyor. Doğu Türkistan’da 1949 yılından bu yana yaşanan bir zulüm var. Bir noktada bu zulmün temelinde Doğu Türkistan’ı Müslüman Uygur Türklerinden arındırmak yatıyor. Bu politika işgalin ilk yıllarından bugüne kadar aralıksız uygulandı. Kur’an okumanın, terör eğitimi, namaz kılmanın terör eylemi ve oruç tutmanın devlete başkaldırı olarak ilan edildiği Doğu Türkistan fotoğrafı Çin’in bu yüzyıla hediye ettiği utanç tablosudur. Biz insanlığın vicdan sesi olarak Doğu Türkistan’ın yanında Çin’in ve zulmünün karşısındayız. Bizler, insanlık ailesinin onurlu fertleri ve özgürlük sesleri olarak; soykırıma sessiz kalmayacağız, Çin’e karşı ses vermekten geri durmayacağız” ifadelerine yer verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.