Zorava'ya deniz geldi

Ilısu Hasankeyf barajının devreye alınmasıyla gövde barajında biriken suların yükselmesinin ardından baraj alanındaki bir çok köy ve mezrada da su seviyesi yükseldi.

Gündem Yayın: 30 Mayıs 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 30.05.2020 21:07:58
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

EKİLİ ALANLAR SULAR ALTINDA KALDI

Batman merkeze bağlı Soğuksu (Segirka ve Zorköy)e adeta deniz geldi. Ekili alanlar için DSİ tarafından yapılan tebligata rağmen ekilen alanlar  tamamen sular altında kaldı. Mağduriyetlerini dilen getiren köylüler için Batman Valiliği hasar tespitini başlattı. Yöredeki çiftçiler baraj suyunun köylerine kadar ulaşamayacağını tahmin etmişlerdi. Yaklaşık 130 hanelik Soğuksu (Zorköy) 70 haneye düşerken, 300 öğrencili ilkokul öğrenci sayısı da 30 kişiye düştüğünü belirten Okul Aile Birliği Başkanı Hasan Doksal, “Sular altında kalan eski okulumuzda 300 öğrencimiz vardı, bunlardan sadece 30'u elimizde kaldı. Öğrencilerimizin çoğu Batman merkeze giderken, köyden ayrılan ailelerde çocuklarıyla birlikte batıdaki illere gitti. Baraj suyunun bu kadar yükseleceğini tahmin edemezdik. Şu an sıkıntımız içme suyu” dedi.

DENİZ GİBİ

Hasankeyf'in sular altında kalmasının ardından kalacak köyler de sırayla sular altında kalmaya devam ediyor. Batman merkez ve çevreden tarihi tren köprüsü ile köylerin su altında kaldığını merak Batmanlı Şehmus Güres, “Bu manzarayı rüyamda görsem inanamazdım. Yöremize resmen deniz gelmiş. Sular altında kalan ev, cami ve okula üzüldüm ama yöreye ve köylere hayat gelmiş” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.