‘Zihinsel işgali ortadan kaldırmanın yolu okumaktan geçer’

AK Parti İl Başkanı Av.Abdullah Akif Gür, “Zihinsel işgali ortadan kaldırmanın yolu geleceğimiz olan gençlerin okuyarak öğrenerek araştırarak şuurlanmasıdır’’dedi.

Yaşam Yayın: 21 Ekim 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 21.10.2019 12:53:38
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

AK Parti İl Başkanı Av.Abdullah Akif Gür, “Zihinsel işgali ortadan kaldırmanın yolu geleceğimiz olan gençlerin okuyarak öğrenerek araştırarak şuurlanmasıdır’’dedi. Batman’daki Kitap Fuarını gezen Gür, fuar alanındaki vatandaşlarla selamlaştı, stantları gezdi ve kitapçılarla sohbet etti. Gençlere ve çocuklara kitap hediye çeki veren Gür, köy okulları için de kitap kumbarası  projesine destekte bulunup kitap bağışladı. Genç nüfusun yoğun olduğu Batman’da  böylesine güzel bir  fuarının yapılıyor olmasının  sevindirici bir durum olduğunu belirten Gür, kitap fuarında bulunmanın kendileri için önemli olduğunu söyledi. Gür, “Batman’da özellikle genç neslin kitapla daha yakın olması, kitaplı olması, kitabi olması bakımından da katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Bildiğiniz gibi ilk emri ‘oku’ olan bir dinin mensuplarıyız. Hz. Peygamber’e oku emri, Cebrail Aleyhisselam’a geldiği zaman cevabı; ‘ben okumayı bilmiyorum’ olmuştu. Mühim olan alfabe değil, okuyup yazmak değil, mühim olan gerçekten kainat kitabının okunması olduğunu, bize aslında bu İkra emriyle öğretilmiş oldu. Tabi ki yazmak, kitabi bilgi sahibi olmak önemli, ama esas olarak Cenab-ı Allah bize vahiy ile birlikte kainat kitabının nasıl okunacağını, evrenin nasıl okunacağını öğretti’’ dedi. “Tarih boyunca bilgiye, irfana önem vermiş bir medeniyetin mensuplarıyız’’ diyen Gür, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Milletimizin kitaba yakın olduğu zamanlarda nasıl eserler ürettiğini, nasıl huzur içerisinde yaşadığını gözlerimizle gördük, şahit olduk. Ama kitaptan uzaklaşıldığında, ilimden, irfandan uzaklaşıldığında, nasıl yerlerde süründüğümüzün de şahidi olduk. Bunu yaşayarak görüyoruz. Onun için kitap bizim medeniyetimizin en önemli ayaklarından birisidir. Çünkü kitap, Kuranı Kerim’de çok geçen bir kavramdır ve Kuranı Kerim kendisini anlatmak için bu kavramı kullanır. Dolayısıyla o kitabı okumak için, o kitabı daha iyi anlamak için başka kitapları da okumak lazım’’ diye konuştu. İslam dünyasının içinde bulunduğu zorlu sürecin  okumaktan, ilimden, irfandan uzaklaşmaktan kaynaklandığının altını çizen Gür, ‘’İslam dünyası, Osmanlı imparatorluğu yıkıldıktan sonra kan ve gözyaşıyla imtihan ediliyor. Bu imtihan aslında bizim yeterince çalışmadığımızı, yeterince araştırmadığımızı, yeterince okumadığımızı gösteren en önemli sebeplerden bir tanesi. Elbette bilmek yetmez. İlim yetmez ilimle irfanın buluşması da fevkalade önemli. Eğer sadece bilgi yeterli olmuş olsaydı, dünyada bugün huzurun hakim olması gerekirdi’’ şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.