“Zeynel Kürsep’in failleri yargılansın”

Kayıp yakınları ve İHD Şube üyeleri, 510. hafta eylemi için Gülistan Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.

Yaşam Yayın: 02 Ocak 2022 - Pazar - Güncelleme: 02.01.2022 10:21:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

‘Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın’ eylemi için kayıp yakınları ve İHD Şubesi üyeleri bir araya gelerek 24 Mart 1994 tarihinde kaybedilen Zeynel Kürsep’in akıbetini sordu. İHD Şube Eşbaşkanı Devran Yıldız, 90’lı yıllardaki OHAL döneminde binlerce insanın faili meçhul cinayetlerle yaşamını yitirdiğini, gözaltında kaybedildiğini söyledi. Yıldız, “Özellikle 90’lı yıllarda Türkiye’de güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra varlığı inkar edilen ve kendilerinden bir daha haber alınamayan, faili meçhul cinayetlerle yaşamlarını yitiren insanların aileleriyle başlattığımız eylem ve etkinliğimizin 510. haftasında tekrar bir aradayız. Cumartesi Annelerinin haykırışının bir kez daha kulakları sağır ettiği noktadayız. Bu hafta da diğer bütün haftalarda olduğu gibi '’kayıplarımızı bulun, failleri yargılayın!'’ diye haykıran kayıp yakınlarının sesine ses vereceğiz. Annelerin yılmaz mücadelesine omuz vermek için toplanan biz İnsan Hakları aktivistleri, kardeşlerimizin, ağabeylerimizin, evlatların akıbetini sormak için bir aradayız. OHAL döneminin uygulamalarının bir sonucu olarak binlerce insanımız faili meçhul cinayetlerle yaşamını yitirmiş ya da alıkonulan insanlarımız gözaltında kaybettirilmiştir. Gözaltında kaybedilen ailelerden bir tanesi de Kürsep ailesidir” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.