‘Zekât toplum barışını sağlayan bir ibadettir’

Zekâtın toplum barışını sağlayan önemli bir ibadet olduğunu belirten İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Beşir Şimşek, günümüzde zekât ibadetinin her zamankinden daha çok ihya edilmesine ihtiyacın olduğunu söyledi.

Gündem Yayın: 16 Mayıs 2019 - Perşembe - Güncelleme: 16.05.2019 15:40:08
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Zekâtın toplum barışını sağlayan önemli bir ibadet olduğunu belirten İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Beşir Şimşek, günümüzde zekât ibadetinin her zamankinden daha çok ihya edilmesine ihtiyacın olduğunu söyledi. Zekâtın, toplum barışında önemli bir yer tuttuğunu, Müslümanları kaynaştıran bir köprü olduğunu vurgulayan Şimşek, bugün her zamankinden daha çok zekât ibadetinin ihya edilmesine ihtiyacın olduğunu kaydetti. Bugün İslam coğrafyasındaki pek çok savaşın sebebinin paylaşma ruhunun kaybolmasından kaynaklandığını dile getiren Şimşek, “Bugün eğer hırsızlık had safhaya çıkmışsa, çeteleşme, savaş, ahlaksızlıklar bir toplumda artmışsa bu zekât ibadetinin ihmal edilmesinden dolayıdır.” diyerek Müslümanları hakkıyla zekâtlarını vermeye çağırdı. Ramazan ayının ibadet ayı olduğunu, bunun içerisindeki en önemli ibadetin ise zekât ve fitre ibadeti olduğuna işaret eden Şimşek, “Zekât ibadeti Kur’an ve sünnetle sabit olan, hatta Kur’an-ı Kerimin onlarca ayeti kerimesinde zekât ve namaz birlikte zikredilmiştir. Dinimizde önemli bir yeri olan zekât ibadeti, yine dinimizin beş rüknünden birisidir. Zekât sadece birisinin para alması, birisinin para vermesinden ibaret bir ibadet değildir. Zekât ibadeti, bütünüyle Müslümanların vahdetine, birlikteliğine, dayanışmasına ve bir devlet olarak hayatlarını idame etmesine verilen bir ehemmiyettir. Çünkü zekât ibadetinde dayanışma, yardımlaşma, kaynaşma, Müslümanların birbirlerine sahip çıkması vardır. İslam’ın bu birlikteliğe çok önem vermesinden dolayı zekât ibadeti büyük bir öneme haiz bir ibadettir. Pek çok hikmetlerinin yanı sıra zekât aynı zamanda Müslümanın kendisini temizleyen bir ibadettir. Fert olarak insanın hayatında önemli bir yeri vardır. Çünkü zekât, insanı maddi ve manevi hastalıklardan temizler. Zekât aynı zamanda malın korunması, malın artmasının sebebidir. Çünkü zekât malın şükrüdür. İnsan şükrettikçe Allah tarafından malı artırılıyor. Aslında insan zekât verdiği zaman malının şükrünü yerine getirmiş oluyor. Zekât verdiği zaman malını korumuş, nefsini temizlemiş olur” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.