Zabıtadan tatlı imalathanelerine denetim

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde, tatlı imalatı koşullarını yerinde görmek için pastane ve alışveriş merkezlerinde denetim gerçekleştirdi.

Yaşam Yayın: 04 Ağustos 2019 - Pazar - Güncelleme: 04.08.2019 16:28:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde, tatlı imalatı koşullarını yerinde görmek için pastane ve alışveriş merkezlerinde denetim gerçekleştirdi. Tatlı imalatı yapan pastane ve alışveriş merkezlerine yapılan denetimlere Belediye Zabıta Müdürü Hakkı Ertuğrul, Belediye Meclis Üyeleri, belediye gıda teknikeri ve zabıta personeli katıldı. Kurban Bayramı öncesi artan tatlı taleplerini karşılamak için çalışmalara hız veren pastane ve alışveriş merkezlerinin imalathanelerini denetleyen Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın sağlığını etkileyecek hijyen koşullarından taviz veren işletmeleri sıkı takibe aldı. İmalathanelerde üretilen tatlı ve tuzlu ürünlerin imalatı, muhafaza edilmesi, saklanma koşulları, kullanılan ham maddelerin son kullanma tarihleri, çalışan personelin hijyenleri, havalandırma şartları, haşerelere karşı ilaçlama sıklığı gibi birçok alanda sıkı denetim gerçekleştiren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerin artarak devam edeceğini belirtti. Halkın sağlığını etkileyen hijyen kurallarına uymayan işletmelere ihtarda bulunan ekipler, hijyenik olmayan koşullarda imalat yaparak halkın sağlığıyla oynayan işletmelere de cezai işlem uyguladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.