Zabıta genelge denetiminde

Batman Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliği’ne gönderilen Coronavirüs tedbirleri konulu ek bir genelge nedeniyle denetimlerini sıklaştırdı.

Gündem Yayın: 18 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 18.03.2020 17:54:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliği’ne gönderilen Coronavirüs tedbirleri konulu ek bir genelge nedeniyle denetimlerini sıklaştırdı. Halkın uğrak yerleri ve Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri ile ilgili 45 mahallede denetimlerini sürdürdüklerini ifade eden Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Ticaret İl Müdürlüğü ve Maliye (Defterdarlık) Denetmenleriyle birlikte; maske, dezenfektan, hijyenik malzeme satışını yapan medical malzeme satışı yapan işyerleri, ecza depoları, eczanelerin yanı sıra hijyen ve temizlik malzemeleri ile gıda malzemelerinde fiyatları fırsata çevirenlere karşı inceleme ve denetimlerin sürdüğünü söylediler. Taziye Evlerinin de kapalı olmasına yönelik yayımlanan genelge doğrultusunda taziye sahiplerini hastalığın bulaşma riskine karşı genelgeye uymaya davet eden Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Coronavirüsü fırsata çevirmek isteyenlere karşı denetimlerini artıran ekipler, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, geçici süreliğine kapatılan işyerlerinin açık olup olmadığını, gıda malzemesi satışı gerçekleştiren noktalarda da gerekli hijyen koşullarının oluşturulup oluşturulmadığını konusunda denetimler yapıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.