ZABITA EKİPLERİ DENETİMDE

Batman Belediyesi, kasap, market ve tedarikçi toptancılar ile unlu mamul üretimi yapan imalathane ve fırınlara yönelik denetimler gerçekleştirdi.

Yaşam Yayın: 28 Aralık 2021 - Salı - Güncelleme: 28.12.2021 13:18:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Fırınlarda üretilen unlu mamullerin üretim koşulları, çalışanların sağlık bilgisi, maske, galoş ve kolluk kurallarına uyma, ekmek gramajı ve satış fiyatına kadar birçok konuda denetim gerçekleştiren Batman Belediyesi ekipleri, halkın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmıyor. Denetimlerde unlu mamullerin üretim koşullarının sağlık standartlarına uygunluğu kontrol edilerek, fırın sahiplerinin vatandaşın en temel tüketim ihtiyacı olan unlu mamullerin sağlıklı koşullarda üretilip halka ulaştırılması konusunda hassas davranması gerektiği ve ekmek fiyat tarifesinin işletmelere asılması uyarısı yapıldı. Daha önce yapılan denetimlerde gramaj ve sağlık bilgisi kuralları konularında eksiklikleri olan ve uyarılmalarına rağmen hamur, ekmek ve sağlık bilgisi kurallarına uymayan unlu mamulleri imalathaneleri ve fırın işletmelerine cezai işlem uygulandı. Ekipler ayrıca marketlerde son kullanma tarihi geçmiş ürün, toptancılar sitesinde de stokçuluk denetimi gerçekleştirdi. Toptancılara yönelik gerçekleşen denetimlerde Batman’da bulunan marketlere ürün tedarik eden firmaların depoları kontrol edilip toptancılara stokçuluk yapılmaması uyarısı yapıldı. Yapılan kapsamlı denetimler sonucunda; denetlenen 44 fırından 19’una, 34 marketten 10’una ve 22 kasaptan 18’ine cezai işlem uygulandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.