ZABITA DENETİMLERİ ARALIKSIZ SÜRECEK

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı boyunca gıda üretim merkezlerinde denetimlerini aralıksız sürdürecek.

Yaşam Yayın: 06 Mayıs 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 06.05.2019 17:13:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, halkın temel ihtiyaçlarının başında gelen gıda ürünlerinin, üretim ve satış noktalarındaki hijyenik koşullarının denetlenmesi talimatını verdi. Ramazan ayı öncesinde fırınlardaki kontrollerle başlatılan denetimler,  Ramazan ayı boyunca bütün temel gıda üretim ve satış noktalarında devam edecek.

Kent merkezindeki iş yerleri ve imalathanelerdeki denetimlerde, iş yerlerinin genel temizliği, fiyat etiketleri, gıdaların tazeliği, üretimde kullanılan alet ve gereçlerin temizliği önlük ve eldiven kullanımı sineklik vs. önem arz eden konular üzerinde hassasiyetle durulacak.

Denetimlerde özellikle son kullanma tarihi geçmiş ve özelliğini kaybetmiş gıda maddelerine el konularak Tarım Gıda ve Orman İl Müdürlüğü ile birlikte imha edileceğini belirten Eş Başkanlar Demir ve Korkmaz, ayrıca iş yeri açma ve çalışma ruhsatları açısından da denetimlerin yapılacağı, ruhsatsız faaliyet gösteren iş yerlerine ise cezai müeyyidelerin uygulanacağını belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.