Yüksek elektrik faturalarına tepki

Batman’da elektrik faturaları yüksek gelen vatandaşlar, mağdur olduklarını belirterek elektrik kurumuna tepki gösterdiler. Batman’da yüksek gelen elektrik faturalarına tepkiler devam ediyor.

Gündem Yayın: 27 Ağustos 2019 - Salı - Güncelleme: 27.08.2019 11:21:03
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman’da elektrik faturaları yüksek gelen vatandaşlar, mağdur olduklarını belirterek elektrik kurumuna tepki gösterdiler. Batman’da yüksek gelen elektrik faturalarına tepkiler devam ediyor. DEDAŞ tarafından kesilen elektrik faturalarının olduğundan çok yüksek yazıldığını belirten vatandaşlar mağdur olduklarını ifade ettiler. Son birkaç aydır herkesin elektrik faturalarının yüksek geldiğini söyleyen vatandaşlar, bir an önce elektrik faturalarında bir düzenlemenin yapılması gerektiğini kaydettiler. Yüksek elektrik faturalarının kendilerini mağdur ettiğini aktaran vatandaşlar, yetkililerden bu soruna el atmalarını istediler. Vatandaşlar, yüksek elektrik faturası nedeniyle Dicle Elektrik Perakende Satış (Dicle EPSAŞ) İl Müdürlüğüne şikâyette bulunuyor.

“YETKİLİLER BU İŞE EL ATMALI”

Birkaç aydır kendisine 500-600 TL elektrik faturasının geldiğini belirten Halil Tuncer, “Ben Dicle DEDAŞ mağduruyum. Faturam yüksek gelmesi nedeniyle itirazda bulundum. 3 aydan beridir her seferinde faturam 500-600 TL geliyor. Ben bin 200 liraya çalışıyorum. Gece-gündüz çalışıyorum, bu parayı Dicle DEDAŞ’a mı vereyim, çocuklarıma mı bakayım? Yetkililerden bu işe el atmalarını istiyorum. Sürekli itirazda bulunuyorum, ret cevabı geliyor. Faturam daha önce 100-120 lira geliyordu. 3 aydır sürekli fatura yüksek geliyor. Artık ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

“BUNUN SEBEBİ NEDİR?”

Elektrik tüketiminde kısıtlamaya gittiği halde faturasının olduğundan çok yüksek geldiğini vurgulayan Yakup Dinç, “Daha önceki faturalarım 40-50 lira geliyordu. Geçen ay 170 lira geldi. Elektrik tüketimimi azalttığım halde bu ay 307 lira geldi. Bunun sebebi nedir? Neden bu şekilde insanları mağdur ediyorlar? Bu büyük bir haksızlıktır, gereğinin yapılmasını istiyoruz. Asgari ücretle çalışıyoruz. Her seferinde yüksek faturaları ödersek çocuklarımıza nasıl bakacağız? Futuraya itiraz için Dicle EPSAŞ’a geldim. Ama bence itirazın sonucunda ret cevabı gelecek. Mağdur olan çok kişi bizim gibi şikâyette bulundu.” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.