Yüksek elektrik faturalarına tepki

Batman’a bağlı Balpınar beldesinde elektrik sayaçlarının yapı dışına alınmasının ardından elektrik faturaların çok yüksek gelmesi belde sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Gündem Yayın: 27 Temmuz 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 27.07.2019 16:57:24
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

DEDAŞ’I ADİL OLMAYA DAVET ETTİLER

Belde sakinleri, elektrik sayaçlarının yapı dışına alınmasının ardından 400 ile 2 bin 500 TL arası gelen elektrik faturalarına tepki gösterdi. Kimi evlerde iki yaşlı insanın yaşadığı ve o evlerde sadece ampullerin yandığı halde 400’e yakın fatura kesildiğini iddia eden belde sakinleri, DEDAŞ’ı adil olmaya davet etti. Balpınar Beldesinin Seyrantepe Mahalle Muhtarı Ramazan Altınsaç, “DEDAŞ iki aydır sayaçlarımızı direklere çıkardı. Kullanmadıkları halde sadece iki ampul yakan evlere 400-500 TL hatta bin-2 bin TL elektrik faturaları geliyor. Biz bu şekilde kabul etmiyoruz. Bu ay günlük en az 4-5 saat elektrik olmadığı halde faturalar 800 TL, bin TL veya 2 bin TL geldi. Bu bir soygundur. Bir mahalle sakinimizin evinde sadece iki ampul yandığı halde 300 TL fatura gelmiş. Biz artık o sayaçları yukarıda istemiyoruz. Sayaçlarımızı gözümüzün önünde istiyoruz. Bu ay her gün elektrik 4-5 saat olmadığı halde bu miktarda fatura geldi. Demek ki elektrik kesintileri yaşanmasaydı faturalarımız 3 bin-4 bini gelecekti. Benim faturam bin 65 TL gelmiş” dedi.

“BU SAYAÇLARIN İPTALİNİ İSTİYORUZ"

Ampullerden başka hiçbir elektrikli cihazının olmadığını, yemeklerini bile tüpte pişirdiklerini aktaran belde sakinlerinden Feridun Özkul, “Ben kullanmadığım halde bana 300-400 TL fatura gelmiş. Hiçbir gelirim olmadığı için o parayı ödeyemem. Evde sadece ampul kullanıyoruz. Bu halde olmasına rağmen bana 300-400 TL fatura geldi. Bu sayaçların iptalini istiyoruz. Sayacımızı aşağı indirsinler” şeklinde konuştu.

“BU KADAR FATURA ÖDEYEMEM"

Evde yalnız yaşadığını ve hiçbir elektronik eşyası olmadığını aktaran belde sakinlerinden Maşallah Ataş, “Bütün belde sakinleri şahittir, ben tek başıma yaşıyorum. 300 TL'den fazla fatura gelmiş. Geçen ay da 300 TL üzerinde fatura gelmişti. Faturalara bu kadar para yatırmaya gücüm yok. Klimam, fırın gibi elektrikli ev eşyalarım yok,  yemekleri tüpün üzerinde pişiriyorum. Sayacımı gözümün önünde istiyorum. Maaşım çok azdır, ancak geçimimi sağlamaya yetiyor. Bu kadar fatura ödeyemem” dedi.

“HEPİMİZ PERİŞAN OLDUK"

Belde sakinlerinden Mehmet Emin Topkan, “Benim faturamda 32 TL elektrik parası, geri kalanı KDV, kaçak bedeli gibi kalemlerin parasıdır. Balpınar sanki Türkiye vatandaşı değil. Hepimiz perişan olduk. Elektriğim 570 TL gelmiş, yemin edebilirim ki 100 TL'lik elektrik bile harcamamışım. Bir faturanın 500 TL gelmesi yazık günahtır. Sayaçlar direğe çıkarılmış, elektrikçiler kendi kendine fatura yazıyorlar” ifadelerini kullandı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.