YKS birincisi öğrenciden tavsiyeler

2018 YKS Batman sözel birincisi olan imam hatip mezunu Zikra Aslan, YKS'ye girecek adaylara önemli tavsiyelerde bulundu.

Yaşam Yayın: 13 Haziran 2019 - Perşembe - Güncelleme: 13.06.2019 16:28:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

2018 YKS Batman sözel birincisi olan imam hatip mezunu Zikra Aslan, YKS'ye girecek adaylara önemli tavsiyelerde bulundu. Her yıl milyonlarca öğrencinin üniversiteli olabilmek amacıyla birbirleriyle yarıştığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu hafta sonu yapılacak. Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileyen Aslan, sınavda öğrencilerin heyecanlarını kontrol etmeleri, soğukkanlılıklarını korumaları gerektiğini belirtti. Aslan, bu sınavın öğrenciler için çok önemli olduğunu, fakat öğrencilerin bu sınavı yaşamlarındaki tek ve en önemli şey olarak görmemeleri gerektiğini kaydetti. Aslan, "Öğrenciler sınavı kesinlikle ölüm-kalım sorunu olarak algılamamaları gerekiyor. Bu hafta sonu yapılacak sınavın tek ve son seçenek olmadığını akıllarında bulundurmaları gerekiyor" dedi.

"KENDİNİZE GÜVENİN HEYECAN YAPMAYIN"

Öğrencilere tavsiyelerine devam eden Aslan konuşmasına şöyle devam etti: "Bugüne kadar elinizden gelen her şeyi yaptınız, çok çalıştınız. Bu vakitten sonra yapacağınız tek şey tevekkül etmektir. Allah hiçbir emeğinizi boşa çıkarmayacaktır. Kendinize güvenin, sınav esnasında soruları dikkatlice okuyunuz ve heyecan yapmayınız. Çünkü stres altında yapabileceğiniz soruları bile kaçırabilirsiniz. İmam hatip lisesinde hem karma eğitim yok, hem de dini eğitim çok güzel bir şekilde veriliyor. Özellikle Kur'an-ı Kerim dersleri zihnimizin açılmasına vesile oluyordu. Bu şekilde derslerimizi daha iyi anlıyorduk. İmam hatip lisesi sayesinde hem eğitim aldık hem de dünyada daha düzenli bir hayatımız oldu."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.