Yeşillendirme çalışmalarına bin ağaç ve 550 bin çiçek

Batman Belediyesi, her mevsim yemyeşil görünüme sahip bir Batman için parklarda yürüttüğü çiçek ekimi ve ağaç dikimi çalışmalarını kavşak, refüj ve kaldırımlarda da sürdürecek.

Yaşam Yayın: 03 Kasım 2019 - Pazar - Güncelleme: 03.11.2019 17:13:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi, her mevsim yemyeşil görünüme sahip bir Batman için parklarda yürüttüğü çiçek ekimi ve ağaç dikimi çalışmalarını kavşak, refüj ve kaldırımlarda da sürdürecek. Geçtiğimiz hafta Yaşar Kemal Kent Orman’ında 2 bin 500 ağacın dikimi için çalışmalara başlayan Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü şehir merkezindeki refüj ve kaldırımlara da bin adet çınar, çam, selvi, tespih ve çınar yapraklı dut ağacı gibi farklı türdeki ağaçların dikimi için hazırlıklarını tamamladı. Ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra kışlık çiçek ekim çalışmalarına da başlayan Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bu kapsamda ilk etapta 500 bin adet menekşe, 20 bin adet çuha, 20 bin adet lahana, 10 bin adet kasımpatı çiçeği gibi çeşitli türdeki çiçeklerin ekimini gerçekleştirecek. Her mevsim yemyeşil bir Batman için başta ağaç dikimi olmak üzere yeşillendirme çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Batman’da kişi başına düşen yeşil alanı artırmak için parklar, kavşaklar, refüjler ve kaldırımlarda ağaç dikimi ve çiçek ekimine yönelik çalışmaların devam ettiğini aktardı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.