Yerel ekonomiyi güçlendirme paneli düzenlendi

Batman Belediyesi, Yerel Esnaf Kooperatifi (YEK) ve Kadın, Emek, Doğa, Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Kooperatifi (KED) iş birliği ile “Yerel Ekonomileri Güçlendirme ve Kooperatifçiliği Geliştirme” paneli düzenlendi.

Gündem Yayın: 21 Temmuz 2019 - Pazar - Güncelleme: 21.07.2019 18:03:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi, Yerel Esnaf Kooperatifi (YEK) ve Kadın, Emek, Doğa, Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Kooperatifi (KED) iş birliği ile “Yerel Ekonomileri Güçlendirme ve Kooperatifçiliği Geliştirme” paneli düzenlendi. Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen panele, Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Çetinkaya, Belediye Meclis Üyeleri, YEK üyesi esnaflar ve KED Kooperatifi üyeleri ile birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Akademisyen Zerrin Türk’ün moderatörlüğünü yaptığı panele, Avukat Mehmet Bayraktar ve Enerji Mühendisi Veysel Moray da konuşmacı olarak katıldı. Batman Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı “Yerel ekonomiyi güçlendirme ve kooperatifçilik” panelinde, bölge kentlerinde alternatif ekonomi modelleri ele alınarak üretim ve kooperatifçiliğin önemine değinildi. Üretilen ürünlerin komisyoncular üzerinden tüketiciye ulaşma sürecinde maliyetin kat kat arttığı ve bunun önüne geçmek için alternatif çözümlerin üretilmesi konusunun ele alındığı panelde Batman başta olmak üzere bölge kentlerinde alternatif ekonomi modelli kooperatiflerin kurulması gerektiğine dikkat çekildi. Batman’ın enerji ihtiyacını güneş sistemlerinden karşılayacak potansiyele sahip olduğu ve hayvancılığın yeniden geliştirilebilmesi için kooperatiflerin aktif bir şekilde rol alması gerektiğinin aktarıldığı panel soru cevap şeklinde devam etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.