"Yeniden yargılama istiyoruz"

MAZLUMDER tarafından düzenlenen ve Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi ile İslami STK'ların da destek verdiği başta 28 Şubat dönemi mağdurları olmak üzere, FETÖ yargısınca haksız yere yaklaşık 20, 25 yıldır cezaevlerinde tutuklu bulunan mahkûmlar için Batman M Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Gündem Yayın: 27 Mayıs 2018 - Pazar - Güncelleme: 27.05.2018 14:10:22
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
Google News

 Açıklamada, 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat'ın brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılması ve mahkûmların af ve tahliyeleri değil, yeniden yargılanmaları talebinde bulunuldu. "28 Şubat Mahpuslarına Özgürlük" temasıyla düzenlenen basın açıklamasına; bazı siyasi parti temsilcileri, İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi Sözcüsü Hüseyin Olam, STK temsilcileri, 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûmların aileleri katıldı. Basın açıklamasında mağdur aileler, "Yeniden Yargılanma İstiyoruz", "Artık Bu Zulme Son Verin", "FETÖ Mağdurlarına Özgürlük", "Zulme Sessiz Kalmak Zulümdür", "28 Şubat Darbecileri Dışarda Mağdurları Neden İçerde?", "Adalet Yerini Bulsun", "Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin" dövizleri taşıdı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.