Yeni hastanenin temeli yıl içinde atılacak

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile gerçekleştirilen toplantıda 500 yataklı yeni Batman Devlet Hastanesi çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Gündem Yayın: 12 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 12.04.2021 13:25:18
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya hastane projesini hazırlayan firma yetkilileri, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü yetkilileri ve Batman İl Sağlık Müdürü M. Hakan Pamukçu da katıldı. Milletvekili Özdemir, hastane projesinin 15-20 Mayıs gibi bitirileceğini ve hemen akabinde yapım ihalesi sürecinin başlayacağını belirterek, 500 yataklı yeni Batman Devlet Hastanesinin temelinin bu yıl içerisinde atılmasının planlandığını ifade etti. 100 bin m² alan üzerine inşa edilecek olan yeni hastanenin bodrum+zemin+4 kat şeklinde, yatay mimariye uygun olarak yapılacağını belirten Milletvekili Özdemir, 500 yataklı yeni Batman Devlet Hastanesinin “Şehir Hastanesi” konseptinde olacağını açıkladı. 200 poliklinik odası, 200 tek kişilik oda, 70 çift kişilik oda, 30 palyatif yoğun bakım, 40 diyaliz, 25 psikiyatri servisi, kreş ve mescitin de yer alacağı hastanenin yapımına bir an önce başlanması için kurumlar nezdinde girişimlerinin devam edeceğini belirten Milletvekili Özdemir, “Bu eseri en hızlı şekilde Batmanımıza kazandırmak için bütün aşamalarını takip edeceğimizi Batmanlı hemşehrilerimin dikkatine sunarım” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.