‘Yeni bir şehri kurmak kolay değil’

Hasankeyf ilçe merkezindeki vatandaşların yeni yerleşkesine taşınma işlemleri, yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmalarının ele alındığı “Yeni Hasankeyf Yerleşkesi Koordinasyon Toplantısı" Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 15 Mayıs 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 15.05.2019 18:14:11
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Hasankeyf ilçe merkezindeki vatandaşların yeni yerleşkesine taşınma işlemleri, yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmalarının ele alındığı “Yeni Hasankeyf Yerleşkesi Koordinasyon Toplantısı" Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Kaymakamlık konferans salonunda yapılan toplantıya; Vali Şahin’in yanı sıra Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Ilısu DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Kösali, Çevre Şehircilik İl Müdür Vekili Muzaffer Özkan ve müdür yardımcıları ile müteahhit firmaların yetkilileri katıldı. Vali Şahin, tarihi ilçede büyük bir dönüşümün yaşandığını belirterek, “Yaklaşık 3 bin 290 nüfuslu ve 800 haneli bir ilçeyi çok kısa bir süre içerisinde tamamen yeni yerleşim yerine taşıyacağız. Yeni bir şehri kurmak kolay değil, sadece yeni binalar yapmak yetmiyor. Binaları yapmak belki de bu işin en küçük kısımlarından biri. Ondan daha önemlisi alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıdır. Bu konuda bir takım sıkıntılar yaşandı ama bugün geldiğimiz noktada bu dar boğazların birer birer aşıldığını ve sürecin yeniden ivme kazandığını görüyoruz. Sadece bir şehrin taşınması değil, bir tarihinde taşınması söz konusu. Dolayısıyla olayın çok daha ince detayları var. Tarihin taşınmasıyla beraber bir turizm destinasyonu olarak Hasankeyf; Türk ve dünya mirası açısından çok önemli olduğu için onun da planlanması gerekiyor. Dolayısıyla iç içe geçmiş pek çok işi birlikte yürütmemiz gerekiyor. Burada çok büyük paydaşlarımız var. Bu kadar geniş paydaşların olduğu yerde iyi bir koordinasyon başarının olmazsa olmazıdır. Gerçekten büyük bir iş, mega bir proje. Oldukça başarılı bir şekilde yürüyor. Tabi ki sancılar var. İnsanları köklerinden, dedelerinin yurdundan alıp bir başka yere taşımak kolay değil. Büyük bir nüfusu taşıyorsunuz ama olabildiğince titiz bir çalışma yürütülüyor. Çalışmanın başarısı özellikle tüm unsurlarıyla şehir oturduğu zaman iyi olduğunu söyleyebileceğiz. Şu anda tam bir operasyonun içindeyiz, dolayısıyla neşter vurduğunuz yerde acı oluyor ama genel itibariyle başarılı bir çalışma yürütülüyor” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.