Yaz Kur'an Kursunda hafızlık eğitimi

Batman'da hafızlık eğitimi almak isteyen İmam Hatip öğrencileri, yaz Kur'an kursu boyunca hafızlığın temellerini atmaya çalışıyor.

Eğitim Yayın: 27 Haziran 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 27.06.2018 14:41:27
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman'da hafızlık eğitimi almak isteyen İmam Hatip öğrencileri, yaz Kur'an kursu boyunca hafızlığın temellerini atmaya çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretim Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığının (DİB) beraber yürüttüğü proje kapsamında Batman'da hafızlık eğitimi almak isteyen imam hatip öğrencilerine, yaz Kur'an kursu boyunca bu eğitimin temel bilgileri verilecek. Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören öğrenciler, hafızlık eğitiminin ilk ve temel bilgileri için bugün itibarıyla eğitim görmeye başladılar.  2018-2019 eğitim ve öğretim yılında okul bünyesinde öğrenciler için ortaokul seviyesinde 2 adet hafızlık sınıfı açılacağı belirtildi. Lisenin yöneticilerinden Zeynep Özlem Sevim, kentte ilk olarak uygulanacak proje kapsamında, imam hatipli ortaokul öğrencilerine hafızlık eğitimi verileceğini hatırlattı. Sevim, "İlk yıl 5'inci sınıf hazırlık olacak, dini bilgiler verilecek. İnşallah 6'ncı yılda müftülüğün herhangi bir hafızlık kurumunda kızlarımız hafızlık eğitimi görecekler. 7 ve 8'inci sınıflarda tekrar hafızlık pekiştirici kurslarımız devam edecek. Şu anda kayıtlı olarak 48 öğrencimiz var. İnşallah 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında yeni binamız hizmete girecek. Pansiyonumuzda 48 kızımızdan isteyenleri barındıracağız. 4 yılsonunda Allah'ın izniyle 48 hafizeyi mezun etmiş olacağız. Duyarlı velilerimizden ricamız, inşallah bu sayı seneye katlanarak devam eder. İnşallah rabbim bizleri mahcup etmez" dedi. Hafızlık eğitimi görecek öğrencilere eğitim vermeye başladıklarını belirten Batman İl Müftülüğünde görevli Kur'an Kursu Hocası Zeynep Kardaş, " Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde 48 öğrencimize hafızlık temel eğitiminin başlangıcı yapıldı. İlk dersimiz yapıldı. Yaz eğitimi boyunca devam edecek. Kış eğitimine de okulların açılmasıyla başlanacak. 48 öğrencimiz hafızlığa başlamış olacak. Öğrenciler hem burada hafızlık eğitimlerini görecekler hem de okullarını okuyacaklar. Hem dini hem de dünyevi açıdan güzel bir eğitim alacaklar. İnşallah hepimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu. Hafız olmak istedikleri için kayıtlarını yaptıklarını anlatan öğrencilerden Ayşete Söylemez (10) ile Gülsüm Erkan, ortaokulu hafız olarak bitirme imkânı elde edeceklerinden dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.