‘Yaya kaldırımları yayalarındır’

Son zamanlarda artan kaldırım işgali şikâyetlerini değerlendiren Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz yaptıkları açıklamada; “Yaya Kaldırımlarının Yayaların” hakkı olduğu hatırlatmasında bulunarak kaldırım işgallerine müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Gündem Yayın: 16 Mayıs 2019 - Perşembe - Güncelleme: 16.05.2019 15:37:24
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Son zamanlarda artan kaldırım işgali şikâyetlerini değerlendiren Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz yaptıkları açıklamada; “Yaya Kaldırımlarının Yayaların” hakkı olduğu hatırlatmasında bulunarak kaldırım işgallerine müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Eş Başkanlar; “Şehir merkezinin hızlı büyümesi ve gelişmesine bağlı olarak yaya kaldırımları ile ilgili gelen şikâyetler de gün geçtikçe artmaktadır. Bazı esnaflarımızın iş yerlerinin önünün özel mülkiyet mantığı ile işgal edip kullandıkları görülmektedir. Bunun doğru bir yaklaşım olmadığı açıktır. Kendilerine ayrılan kaldırımda yürümek isteyen hemşehrilerimiz bazı esnaflarımızın ve işportacı hemşehrilerimizin kaldırım işgalleri yüzünden araç trafiğine ayrılan yollarda yürümek zorunda kalıyor. Bu durum sıkıntılara neden olduğu gibi meydana gelen kazalar nedeniyle hayati tehlikelere de neden olmaktadır. Vatandaşlarımızın rahatını sağlamak ve can güvenliklerini korumak zorundayız. Bu nedenle kaldırım işgallerini sona erdirmek ve vatandaşlarımızın kaldırımları amacına uygun bir şekilde kullanmasını sağlama kararlılığındayız.“Yaya Kaldırımları Yayalarındır” anlayışı ile hareket edeceğiz. Bu nedenle kaldırım işgaline neden olan esnaflarımız ile diğer hemşerilerimizin bu konuda bize yardımcı olmalarını beklemekteyiz. Seyyar satıcılık yaparak geçimlerini sağlayan hemşehrilerimiz gelip başvuruda bulunurlarsa kendilerine semt pazarlarında yer tahsisi yaparak yardımcı olacağız. Satışlarını semt pazarı esnafı olarak sürdürebilmelerine olanak sağlayacağız. Yaya kaldırımlarının işgalden kurtarılması çalışmaları insan sirkülasyonunun yoğun olduğu Diyarbakır Caddesi, Gülistan Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Midyat Garajı, 16. Cadde, Gök Taksi civarı ve diğer ana arterlerde başlayacaktır. 7/24 çalışarak yapacağımız denetimlerde kaldırım işgaline neden olan kişiler hakkında yasal işlem yapmaktan geri durmayacağız. Kentimizde yaşayan bütün hemşehrilerimizin ve misafirlerimizin rahat ve huzurlu bir şekilde alışverişlerini yapıp gezebilecek bir ortamı oluşturmak, hak ve hukuklarını korumak zorundayız. Bu anlayışla çalışma yürütürken hemşehrilerimizden beklentimiz gece-gündüz büyük bir özveri ile çalışan Belediyemiz ekiplerine yardımcı olmalarıdır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.