Yatalak hasta bagajda taşındı!

​Batman'ın Kozluk ilçesinde 70 yaşındaki yatalak alzheimer hastası Yusuf Çetin, tedavi için getirildiği hastanedeki muayenesinin ardından, iddiaya göre talep ettiği ambulans verilmeyince, ticari aracın bagajında 120 kilometre boyunca taşındı.

Gündem Yayın: 12 Kasım 2019 - Salı - Güncelleme: 12.11.2019 19:06:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

​Batman'ın Kozluk ilçesinde 70 yaşındaki yatalak alzheimer hastası Yusuf Çetin, tedavi için getirildiği hastanedeki muayenesinin ardından, iddiaya göre talep ettiği ambulans verilmeyince, ticari aracın bagajında 120 kilometre boyunca taşındı. Yaşanan duruma tepki gösteren hasta yakınları, 2019 Türkiye'sinde böylesi bir durumun kabul edilemeyeceğini belirterek, büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler. Kayadibi (Manere) köyünde oturan Alzheimer, şeker ve tansiyon hastası yatalak Yusuf Çetin, köyden ambulansla Kozluk Devlet Hastanesi Acil Servis Bölümüne getirildi. Yapılan muayenesinin ardından Çetin, ameliyat için Batman'daki özel bir hastaneye sevk edildi, ancak Çetin'e refakat eden oğlu Serdar Çetin'in ambulans talebi karşılanmadı. Ağır hastalarını Batman'a götürebilmek için 2 gün boyunca çalmadığı kapı bırakmadıklarını söyleyen Çetin, tüm çabalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını ve bu yüzden babasını ticari bir taksinin bagajında taşıdıklarını kaydetti. "Acil hasta olmadığı" gerekçesiyle kendilerine ambulans verilmediğini dile getiren Çetin, gittikleri hastanede de mağduriyet üstüne mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.