‘Yaşanan bu acı durumdan ders çıkarmamız lazım’

Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Kasım Bağdu, Çankaya Hukuk Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olan Ceren Damar Şenel’in öğrencisi tarafından bıçaklanıp ardından silahı saldırıya uğrayıp hayatını kaybetmesi nedeniyle açıklama yaptı.

Gündem Yayın: 07 Ocak 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 07.01.2019 12:14:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Yaşanan acı durumdan ders çıkarılmasının gerektiğini belirten Bağdu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi : “Çankaya Hukuk Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olan Ceren Damar Şenel’in sınavda kopya çektiği için tutanak tuttuğu öğrencisi tarafından bıçaklanıp ardından silahı saldırıya uğrayıp hayatını kaybetmesi bizleri derin bir üzüntüye boğmuştur. Bir eğitim şehidi olan Ceren hocamızın başta ailesi sevenleri ve tüm yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Yaşanan bu acı durumdan bizim çok ders çıkarmamız lazım. Özellikle eğitimin aslında sadece bir kağıt üzerinde olmadığını ve hangi meslek olursa olsun başındaki temel prensip insanlık olduğunu açık ve net bir şekilde göstermektedir. Temel ve en büyük eğitim aileden gelmektedir. Bilinçli bir aileden bilinçli bireyler ve gençlerin aileden aldığı ilk eğitim şekli aile terbiyesidir. Bu da şunu gösteriyor ki bilinçlenmeden ve yeteri donanıma sahip olmadan yuva kurmak doğru değildir. Ülkemizin geleceğinin kaynağı olan biz gençler; her zaman örf, adet, gelenek ve terbiye dediğimiz olgunluktan her zaman nasibini alan gençlik olmalıyız. Biz Türkiye Gençlik Konseyi Gençleri olarak önce insan şiarını bu yüzden her platformda söylüyoruz ve  söylemeye de devam edeceğiz. Eğitimli bir gençlik ve güçlü Türkiye hayalimiz için çalışmak bizim temel prensibimiz. Çünkü bizim için iyi bir insan olmak ile başlar her şey. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar hayatını kaybeden Ceren hocamızın mekanı cennet olsun. Ailesine, eşine, yakınlarına, eğitim camiasına ve tüm Türkiye’ye baş sağlığı diliyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.