YAŞANABİLİRLİKTE 80. SIRADAYIZ

Ekonomi Dergisi Forbes'in yaptığı yaşanabilir kentler araştırmasında Çanakkale Türkiye'nin 1. şehri olurken Batman 80. sırada yer aldı.

Gündem Yayın: 26 Mayıs 2019 - Pazar - Güncelleme: 26.05.2019 14:53:25
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Ekonomi Dergisi Forbes'in yaptığı yaşanabilir kentler  araştırmasında Çanakkale Türkiye'nin 1. şehri olurken Batman 80. sırada yer aldı. Ünlü Ekonomi Dergisi Forbes şehirlerin yaşanabilirlilik, ticaret becerisi, üretim potansiyeli ve hizmetlere erişebilirlik verilerine göre sıraladı. Dergi Türkiye'nin  yaşama ve çalışmak için en iyi 20 şehrini yayınlarken listenin başında Çanakkale, Konya , İstanbul, Ankara, İzmir ve Tekirdağ yerleşirken Batman sıralamada 80. oldu. Forbes Dergisi’nde  Çanakkale  geçen yıl 18. sırada yer alırken, sıçramada yaşam kalitesini içeren ve 60 verinin neredeyse tamamında ilk 25 içinde bulundurmasına dikkat çekti. Yaşanabilir kentler arasında bölge illerinden Hakkari 63, Bitlis 64, Şırnak 65, Siirt 67, Mardin 73, Diyarbakır 78, Batman 80 ve  Van ise 81. oldu. Türkiye'de en ucuz iller ise Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars ve Batman olarak sıralandı. Ayrıca Batman erişebilirlilikte 59, marka becerisi ve yenilikçilikte 66, ticaret becerisi ve üretim potansiyelinde de 81. sırada yer aldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.