‘Yangını incelemeye izin çıkmadı’

TMMOB Batman İl Koordinasyon Kurulu, geçtiğimiz günlerde Hasankeyf kalesinde yaşanan yangın sonrası hasar tespiti yapmak istediklerini, ancak Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından izin verilmediğini belirtti.

Gündem Yayın: 07 Ağustos 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 07.08.2019 12:10:48
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
Google News

TMMOB Batman İl Koordinasyon Kurulu, geçtiğimiz günlerde Hasankeyf kalesinde yaşanan yangın sonrası hasar tespiti yapmak istediklerini, ancak Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından izin verilmediğini belirtti. TMMOB yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada “Resmi başvuruları ve kamuoyunun beklentilerini dikkate almayan Kaymakamlık, Hasankeyf'te yapılacak her türlü etkinlik ve çalışmalara izin vermeyeceklerini bildirmiştir. Yangının doğaya ve kültürel eserlere yarattığı tahribata dair teknik ve bağımsız bir çalışma yapılmasına izin verilmemiştir. Kamuoyunun haklı talepleri tartışılırken Hasankeyf antik ketini sular altında bırakacak barajın su tutmaya başladığını gösterir görseller basında ve sosyal medyada basın paylaşılmıştır. Barajın su tutması ve yangının çıkmasının aynı sürece denk gelmesi düşündürücü olduğunu bu metin aracılığıyla kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadelerine yer verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.