Yaban hayvanları için doğaya yem bıraktılar

Batman'da, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri tarafından "Hayvanları öldürme, yaşat" kampanyası kapsamında doğaya yem bırakıldı.

Yaşam Yayın: 24 Ocak 2021 - Pazar - Güncelleme: 24.01.2021 13:16:20
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman'da, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri tarafından "Hayvanları öldürme, yaşat" kampanyası kapsamında doğaya yem bırakıldı. Batman’da Bir Kalp Bin Umut Platformu, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği ve  Sahipsiz Hayvanlar Derneği iş  birliğinde,  Batman Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekiplerinin de katıldığı etkinlikte  kentin kırsal noktalarına yabani hayvanlar için yiyecek bırakıldı.

Bir Kalp Bin Umut Platformu Sözcüsü Veysi Mercimekçi, hayvanlara yiyecek desteğinde bulundukları için mutlu olduklarını belirterek, “Bizler bugün doğadaki canlıları beslemek için doğaya çıktık. Soğuk kış aylarında yağan kar nedeniyle doğada bulunan canlıların yaşam mücadelesine katkıda bulunmak istedik.  Bu yaşam mücadelesi kapsamında Bir Kalp Bin Umut Platformu, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Sahipsiz Hayvanlar Derneği ve  Emniyet Müdürlüğünden ‘HAYDİ’ ekibi ile beraber dağlık alanlara çıkıp hayvanlara yiyecek temininde bulunduk. Ayrıca kuşlara da buğday serptik. Ekip olarak ortalama 4 ile 5 ton yiyecek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Soğuk günlerde dağlara normal günlerde ise kentin muhtelif bölgelerine yiyecek dağıtıyoruz” dedi.

Batman  Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi Recep Kavuş,  temel amaçlarının canlıların yaşam ve barınma haklarına dikkati çekmek olduğunu belirtti. Toplumun bilinçlenmesi ve farkındalığın oluşması gerektiğini aktaran Kavuş, “Hayvanların soğuk Kış günlerinde zor durumda olduklarına dikkat çekmek için bir araya gelerek doğaya yem bıraktık. Gerek yabani hayvanlar gerekse de kanatlı hayvanlar için doğaya yem bıraktık. Amacımız hayvanlara karşı bir farkındalık ve duyarlılık yaratmaktır’’ diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.