Vuslat, karma resim sergisi ilgi gördü

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin ölüm yıldönümü kapsamında Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü, Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümü öğrencileri tarafından 'Vuslat karma resim sergisi' açılışı ve Ebru sanatçısı Arzu Kaplan tarafından canlı Ebru performansı gerçekleştirildi.

Yaşam Yayın: 22 Aralık 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 22.12.2021 08:39:23
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
Google News

Ebru performansı, Güzel Sanatlar Fakültesi müzik bölümü öğrencisi Miraç Özkılıç'ın ney dinletisi eşliğinde yapıldı. Vuslat isimli karma resim sergisini  izlemeye gelenler  hem görsel hem de canlı ebru performansını izlemenin yani sıra, müzikle de bütünleşerek ruhsal bir dinginlik ve huzur bulma imkanına kavuştular. Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü, Güzel Sanatlar Fakültesinde, 7-17 Aralık Mevlana Haftası ( Şeb-i aruz)  münasebetiyle gerçekleştirilen resim sergisi açılış etkinliğine  Rektör Yardımcıları Rohat Cebe ve Necmettin Sezgin, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akbaş, Geleneksel Sanatlar Bölümü ebru sanatı dersi hocası Arzu Kaplan, üniversite yönetimi ve öğrenciler katıldı. Serginin yıl sonuna kadar açık kalacağı belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.