Vuruldukları yerde anıldılar

4 Eylül 1993 yılında Elma Sokağında silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren dönemin DEP Milletvekili Mehmet Sincar ile Metin Özdemir, ölümlerinin 27. yıldönümünde anıldı.

Gündem Yayın: 06 Eylül 2020 - Pazar - Güncelleme: 06.09.2020 12:55:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

4 Eylül 1993 yılında Elma Sokağında silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren dönemin DEP Milletvekili Mehmet Sincar ile Metin Özdemir, ölümlerinin 27. yıldönümünde anıldı. HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz’ün katılımıyla gerçekleşen anma etkinliğine, bazı partililer de katıldı. Mehmet Sincar, Metin Özdemir ve Habip Kılıç’ın fotoğraflarının taşındığı eylemde konuşan Milletvekili İpekyüz, “27 yıl önce burada bir milletvekili arkadaşımız katledildi. Faili meçhul demek istemiyoruz, çünkü faili belli. 27 yıl önce 1993 yılında ve onun öncesinde, Batman ve bölge illerinde, Kürt illerinde her gün faili meçhul cinayetler yaşanıyordu. İnsanlar yürürken arkalarından sıkılan mermilerle yaşamlarını yitiriyorlardı. O dönem DEP adına ve buradan parti meclisinden yaşamını yitirenler adına, Mehmet Sincar milletvekili olarak gelip burada incelemeler yaptı. Bu araştırmalar esnasında tekrar kendisi ve bir arkadaşımız yaşamını yitirdi. 27 yıl geçmesine rağmen hala failleri bulunamadı. Hala bir adım atılamadı. Bunları biz biliyoruz. Faili meçhul denilen şeyler, bunlar ya takipsizlik, ya yerine getirilmeden mahkeme uzatılırken zaman aşımına uğramakta ve zaman aşımı sonrası bunlar dosyalara kaldırılmakta. Bu işi yapanları kınıyoruz. Bu işin takipçisi olacağız ve yaşadığımız sürece bu işi unutmayacağız. Mehmet Sincar ve onun la beraber bu süreçte yaşamını yitiren bütün arkadaşları saygıyla anıyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.