‘Velilerin mağdur edilmesi kabul edilemez’

Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nureddin Şimşek, yasağa rağmen bazı öğretmen ve okul idarecilerin aldırdığı kaynak kitaplarının mağduriyet yarattığını belirtti.

Eğitim Yayın: 04 Ekim 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 04.10.2021 22:42:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Şimşek, yaptığı açıklamada; “Eğitim-öğretim yılının başlamasının üzerinden bir ay geçti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere dağıtılan ücretsiz kitaplar tüm okullarda dağıtıldı. Ancak öğretmenler bu kitapları yetersiz buluyor olacak ki bazı okullara da ‘yardımcı kaynak’ adı altında öğrencilerden kitap almaları isteniyor. Bu durum çoğu zaman veli ile okul yönetimini karşı karşıya getiriyor. Yasak olmasına rağmen, bazı okul idarecileri ve öğretmenler bu konuda yasak dinlemez bir tutum içerisindeler. İstenilen ek kaynakların masrafı okuldan okula değişirken bazı okulların yayın kuruluşu ve kırtasiye ismini vererek velileri kitap almaya zorlaması ise akıllarda soru işareti bırakıyor. Okulların ilk haftasında ilimizde bir Okul Müdürü ile bir kırtasiyeci arasında yaşanan kavgada bu soru işaretlerini artıran somut bir veridir. Milli Eğitim Bakanlığı, verilen kaynaklar dışındaki diğer materyallerin okullarda reklam ve tanıtımlarının yapılmasına izin verilmemesini ve velilere yönelik maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılmasını istemesine rağmen, okul idarecileri ve öğretmenlerin bu talimatı kulak ardı ederek, öğrencilere yardımcı kaynak aldırarak velileri mağdur etmesi kabul edilemez. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 yıldır okullarda bedava kitap dağıtılıyor. Ancak sayfası dahi açılmadan bu kitaplar çöpe gidiyor. Bu büyük bir israftır” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.