Vedat Aydın’ı andılar

Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği Batman şubesi tarafından ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ eylemi yapıldı.

Gündem Yayın: 07 Temmuz 2019 - Pazar - Güncelleme: 07.07.2019 19:08:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 İHD Batman şubesi binasında düzenlenen eylemde ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ pankartı açılırken, kayıp yakınları ise faili meçhul cinayetlerde ve gözaltında kaybettirilen yakınlarının fotoğraflarını taşıdı. Basın açıklamasına HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran da destek verdi. Basın metnini okuyan Rumeysa Deniz Kaya, 5 Temmuz 1991 tarihinde gece yarısı, kendilerini polis olarak tanıtan 4 kişi tarafından evinden alınan ve iki gün sonra Elazığ’ın Maden ilçesinde öldürülmüş halde cenazesi bulunan Vedat Aydın’ı ve cenaze töreninde otomatik silahlarla taranarak öldürülenleri andı. Kayıpların akıbetini sorgularken, onlara dair bir izi bulunmadan, gerçekler ortaya çıkarılmadan ve adalet sağlanmadan bu mücadeleden asla geri adım atmayacaklarını ifade eden Kaya, şöyle konuştu :  “Vedat Aydın; 12 Eylül sonrasında 4 yıl hapis yatan, hapisten çıkınca darbecilere ve karanlık zihniyetlerine karşı mücadelesine kararlılıkla devam eden bir insan hakları savunucusu, bir Kürt aydınıydı. Kaçırılarak vahşice katledilmesinin üzerinden tam 28 yıl geçti ve aradan geçen uzun yıllara rağmen katilleri halen korunuyor. Vedat Aydın’ın katline dair soruşturma Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldü, ancak 28 yıldır bir yere varılamadı, cinayet aydınlatılmadı, etkin soruşturma yürütülmedi, katilleri gözaltına alıp yargılamak yerine 20 yıl sonra gönderilen fotoğraflarla teşhis işlemleri yapılmaya çalışıldı. Ellerimiz katillerin yakasında olacak! Sevgili Vedat Aydın ve cenazesi sırasında yitirdiklerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.