Vatandaşlar zamların geri alınmasını bekliyor

Temel tüketim ürünlerine gelen zamların bellerini büktüğünü belirten vatandaşlar, zamların geri alınmasını istiyorlar.

Gündem Yayın: 03 Temmuz 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 03.07.2019 13:43:49
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Geçtiğimiz günlerde peş peşe çay, şeker, elektrik, akaryakıt gibi temel tüketim malları ile gıdaya gelen yüksek zamlara tepki gösteren Batmanlılar, alım güçlerinin her geçen gün düştüğüne dikkat çektiler. Zamları değerlendiren Batmanlılar, yetkililere çağrıda bulunarak bir an önce zamlara son verilmesini istediler. Alım güçlerinin her geçen gün düştüğünü, fakirlerin daha da fakirleştiğini söyleyen vatandaşlar, döviz kurundaki hareketlilikle birlikte son zamlardan sonra bellerini doğrultamaz hale geldiklerini kaydettiler.

"MİLLETİN ALIM GÜCÜ YOK"

Zamların kendilerini büyük oranda mağdur ettiğini belirten vatandaşlardan Mehmet Ali Yanaç, "Son zamanlarda artan zamlardan dolayı millet perişan oldu. Milletin alım gücü yok. Son günlerde çaya, elektriğe, şekere, yakıta zam geldi. Zaten elektrik pahalıydı. Özellikle elektriğe gelen zam, bütün her şeye yansıyacak. Daha önce 2 bin liraya geçinebilen biri, şu anda 3 bin liraya bile geçinemiyor. Yetkililer millete acısın, bu zamlar yeter. Milletin boğazına kadar geldi" şeklinde dert yandı.

“ZENGİNE BİR ŞEY OLMUYOR”

Zamların esnafı çok zor durumda bıraktığını vurgulayan esnaf Cemal Aslan, "Esnafın bu döviz belirsizliğinden dolayı zaten 2 yıldır bir sıkıntısı vardı. Bu sefer temel tüketim mallarına, elektriğe, akaryakıta zam gelmesi esnafı daha da zor durumda bıraktı. Herkes zamlardan şikâyetçi. Bu zamlar nereye kadar gidecek? 'Hükümet bu işe ne zaman el atacak?' diye düşünüyoruz. Çay, şeker, mazot, elektrik gibi ürünlere zammın yapılması halkın sırtına bir yük olarak biniyor. Zengine bir şey olmuyor" dedi.

"HALK TEDİRGİN OLUYOR”

Son zamanlarda yapılan zamların halkı tedirgin ettiğini aktaran vatandaşlardan Ahmet Başaran ise şunları söyledi: "Türkiye en çok elektrik üreten ülkelerden bir tanesidir. Türkiye bu kadar çok şeyi üretmesine rağmen neden bu kadar zam geliyor, anlamıyoruz. Halk zaten perişan, ekonomik sıkıntı çekiyor. Bir de bunların üstüne zam gelince ister istemez halk tedirgin oluyor. Buna bir çözüm bulunmalıdır. Halkın en çok tükettiği elektrik ve suya zam yapılmaması gerekiyor. En azından bu kadar zam yapılmaması gerekiyordu."

"HER ŞEYE ZAM GELDİ”

Alışverişe çıkmaya korktuklarını dile getiren Mehmet Can Yılmaz, "Vatandaşların alım gücü çok düştü. Millet evine bir poşet alıp götüremiyor. Her şeye zam geldi. Bir de bu zamların gelmesi halkın ekonomik durumunu sıfıra indirmiştir. Hükümetin bir an önce buna el atması lazım ve bu zamların halkın durumu göz önünde bulundurularak yapılması gerekiyor. Bu zamlar vatandaşların belini dört dörtlük bükmüştür" ifadelerini kullandı.

"GEÇİM BU ZAMANDA ÇOK ZOR”

Zamlardan en çok etkilenenlerin, maddi durumu zayıf olan vatandaşlar olduğunu söyleyen Abdülkadir Altsoy, "Son zamlar gerçekten halkın bütçesini çok sarsmaktadır. Tüketici olarak mağdur oluyoruz. Geçim bu zamanda çok zor olmuş. Asgari ücretin bu kadar düşük olduğu bir ülkede bu kadar zam olması hiç doğal değil. Vatandaşlar tüm ihtiyacını karşılamak için tam anlamıyla kazanamıyor. Bu zamlara bir çare bulunmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

"ÜRÜN SATAMIYORUZ”

Zamlara tepki gösteren bir diğer esnaf Ahmet Erçin de şunları söyledi: "Zamlar esnafı çok olumsuz etkiliyor. Kâr marjımız aynıdır, ama ürünler yükseliyor. Ürün satamıyoruz. Ezilen yine biz oluyoruz, tepki alan yine biziz. Müşteri bizlerin zam yaptığını belirterek bizimle kavga ediyor. Fabrika parayı göndermeden mal göndermiyor. Bizim gibi perakende işi yapanlar, zam geldiği zaman çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Derdimizi tüketiciye anlatamıyoruz. Sattığımız ürünleri yerine koyamıyoruz. Zamların geri alınmasını istiyoruz."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.