‘VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM SIKINTISI’

Saadet Partisi genişletilmiş il divan toplantısı yapıldı.

Siyaset Yayın: 25 Nisan 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 25.04.2022 11:16:47
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Parti binasında yapılan Nisan ayı genişletilmiş il divan toplantısında İl Başkanı Mustafa Yıldız, İl sorumlusu Fesih Bozan birer konuşma yaptı. Ülke ve Batman  gündemine değinen Fesih Bozan, vatandaşın en büyük derdinin geçim olduğunu söyledi. Bozan, “KAMU-AR’ın Mart ayında yaptığı araştırmaya göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 5 bin 738 TL, yoksulluk sınırını ise 17 bin 349 TL olarak tespit etmiştir. Yapılan anketlerde Cumhuriyet tarihinde ilk kez katılımcılarının yüzde 90'ının en büyük problemin ‘ekonomik krizi’ olduğunu ifade etmiştir. Vatandaşların bankalara olan kredi kartı ve tüketici kredisi borçları 1 trilyon 80 milyona, icra dairelerindeki dosya sayısı ise 23 milyon 464 bine çıkmış. Ancak bankaların Ocak karları yüzde 370 artmıştır. Yani AKP iktidarı, vatandaşın değil, büyük sermaye sahiplerinin iktidarı haline gelmiştir. Türkiye’nin kronik bir sorunu haline gelen işsizlikte, Batman ilimiz maalesef ön sıralarda yer almaktadır. 2021 yılı sonu verilerine göre, Türkiye’de yaşayan 11 milyon 956 bin gençten 4 milyon 983’ünü iş gücü piyasasında ve bunların 3 milyon 855 bini çalışırken 1 milyon 128 bini işsiz. Gençler arasında işsizlik oranı yüzde 22.6 seviyesinde. AKP iktidarında genlerimizin gelecekleri kararmış bir umutları kalmamıştır” dedi.

“ÇİFTÇİLERİN SESİNİ DUYUN”

Saadet Partisi İl sorumlusu Fesih Bozan, bütün ülkede olduğu gibi Batman’da da çiftçilerin hayat pahalılığı ve girdi maliyetlerinin yanında bir de kuraklık tehlikesini yaşadığını söyledi. Bozan,  “Batmanlı çiftçilerimiz Sol Sahil Sulama Kanalına suyun bırakılmasını istiyorlar. Bu konuda gecikmenin olmaması gerekir. Batman ilimizde dar gelirliler artık konut alamıyor, konutu ancak hayallerinde görebilecekler. Çünkü; inşaat maliyet endeksi, 2022 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 5.73 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 90.27 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 113.27, işçilik endeksi yüzde 41.38 artmıştır. Ülkemizdeki bütün illerde olduğu gibi Batman’da da Konut fiyatlarında yüzde 200-300 artışlar olmuş. Bu da dar gelirli vatandaşlarımızın artık başlarını sokabileceği bir ev almalarını hayal haline getirmiştir. Bunun temel sebepleri; ciddi maliyet artışları: AKP iktidarının ülkemizde uyguladığı, israf, savurganlık, tüketim, borç, rant ve faiz politikası nedeniyle iğneden ipliğe her şeye günlük ve haftalık ciddi zamlar gelmektedir. Bu inşaat sektöründe daha fazla görülmekte, bu da halıyla konut fiyatlarına yansımaktadır. Yanlış imar politikalarıdır: Batman'da hava mania, imar sorunları ve kat karşılığı arsalardaki yüksek oranlar nedeniyle yeteri sayıda konut stoku oluşmamıştır. Bu da konut fiyatlarına yansımaktadır. Bu konuda da tarım alanlarının dışında kalan yerlerin imar durumlarının bir an önce planlanması gerekir ki maliyetin düşebilirsin. Bu veriler gösteriyor ki, AKP iktidarı artık ülkeyi yönetme kabiliyetini kaybetmiştir” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.