Üzerinde kurşun izi bulunan kafatası bulundu

Batman'da Kapan-4 Mava operasyonunda bir mağarada üzerinde kurşun izi bulunan kafatası bulundu. Kafatasının 10 yıllık olduğu belirtildi.

Gündem Yayın: 18 Ocak 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 18.01.2020 10:49:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

“TAMAMEN TEMİZLEDİK”

Batman'da üzerinde kurşun izi bulunan kafatası bulundu. Batman Valisi Hulusi Şahin; “Örgütün etkin kullandığı bölgeydi. Çok sayıda sığınak tespit ettik. Fakat sığınıklar uzun zamandır kullanılmamış. Yani bölgede artık örgütün son kalıntılarını temizliyoruz. Mava Bölgesi örgütün zamanında çok etkin kullandığı bir bölgeydi. Tamamen temizledik” dedi.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı ve Batman İl Jandarma Komutanının yönettiği operasyona Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat, PÖH ve Güvenlik Korucu timlerinden 795 personelden oluşan 52 tim katıldı. Batman İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü unsurları tarafından Batman, Gercüş ve Hasankeyf kırsalında Kapan-4 operasyonu düzenlediklerini belirten Batman Valisi Hulusi Şahin;“Bu operasyon Mava diye tabir edilen bölgede. Kuzeyinde Dicle, Güneyinde de Karakuş üs bölgesi olan bir arazi parçası. Batı tarafında Mardin, Doğu tarafında da Şırnak kırsalı bulunur. Bu bölgede tam bir süpürme harekatı yaptık. Çok sayıda sığınak tespit ettik. Fakat sığınıklar uzun zamandır kullanılmamış. Yani bölgede artık örgütün son kalıntılarını temizliyoruz. Mava Bölgesi örgütün zamanında çok etkin kullandığı bir bölgeydi. Tamamen temizledik ve yıkıcı, bölücü unsurlardan tamamen temizlemiş haldeyiz. Kapan-4 operasyonu Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde, Güneydoğumuzda, Doğu Anadolumuzda devam ediyor ve edecek. Batman’ın da bazı belli bölgelerinde bu operasyonları icra etmeye devam edeceğiz. Jandarma Genel Komutanımızın Kıran operasyonlarda ifade ettiği gibi, ‘ara bul yok et’ emrinin kolluk kuvvetlerimiz aldılar ve gereğini yapıyorlar” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.