Üniversitede mezuniyet coşkusu

Batman Üniversitesi'nin 2017-2018 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Yaşam Yayın: 24 Mayıs 2018 - Perşembe - Güncelleme: 24.05.2018 12:49:36
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 “ASLA VE ASLA ÜMİTSİZ OLMAYIN”

Batı Raman Kampüsünde düzenlenen mezuniyet törenine; Vali Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş,  kamu kurum yöneticileri,  oda başkanları, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ile aileleri katıldı. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ve Vali Ahmet Deniz tarafından yapılan konuşmaların ardından tören fakülte birincilerine plaketlerin verilmesiyle devam etti. Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Vali Deniz, anne ve babaların hakkını ödemenin mümkün olmadığını belirterek, “Anne ve babalarınız, sizleri okutmak için gece-gündüz demeden çalıştılar. Mezuniyet sonrası bir takım kaygılar yaşayabilirsiniz, ama asla ve asla ümitsiz olmayın, mücadele etmeden başarmak mümkün değildir.  Hızla büyüyen ve gelişen bir Türkiye'de yaşıyoruz. Sizin daha iyi yerlere geleceğinize inanıyorum. Önemli olan ortak değerlerimiz olan vatanımız, bayrağımız etrafında kenetlenmektir" diye konuştu. Konuşmasının sonunda mezun olan öğrencileri tebrik eden Vali Deniz, kendilerine başarılar diledi.

“BAŞARI İÇİN RİSK ALMAKTAN ÇEKİNMEYİN”

Batman Üniversitesi’ne bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından 2017-2018 akademik yılında mezun olmaya hak kazanan 3000’e yakın öğrenci için Batı Raman Yerleşkesi Vadi Park önünde Mezuniyet Töreni düzenlendi. Rektör Durmuş, “Bilindiği gibi bilgiler üretiliyor, tüketiliyor ve hızla da eskiyor. Bu yüzden sürekli kendinizi yenilemeniz gerekmektedir. Batman Üniversitesinin size verdiği temel bilgilerin üzerine sürekli yenilik ekleyin, hayat yolculuğunun zorluklarına karşı hazırlıklı olun. Düşmekten korkmayın, kalkamamaktan korkun. Başarı için risk almaktan çekinmeyin. Bizler, sizleri kendine güvenen, ayakları üzerinde durabilen, sorunlara analitik ve sorgulayıcı olarak yaklaşabilen bireyler olarak yetiştirmeye çalıştık. Bugün sadece mevcut lisans veya önlisans programlarımızdan mezun oluyorsunuz; ancak eğitim yaşantınız bugün sona ermiyor. Yeni bir sayfa, yeni bir döneme geçiş yapıyorsunuz. Hayat yolculuğunun zorluklarına karşı hazırlıklı olun. Düşmekten korkmayın, kalkamamaktan korkun. Başarı için risk almaktan çekinmeyin” diye konuştu. Öte yandan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından mezuniyet töreni çeşitli etkinliklerle devam etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.