Üniversite ‘Diş Hekimliği Fakültesi’ne kavuşuyor

Batman Üniversitesinin akademik birimlerinin daha iyi bir gelişim sağlaması için yoğun çalışmalar yaptıklarını belirten Rektör Prof. Dr. İdris Demir, “Diş Hekimliği Fakültesi de önemli bir hedefimizdi, bu hedefimizin gerçekleşmiş olmasından dolayı çok gururluyuz” dedi.

Eğitim Yayın: 02 Mayıs 2021 - Pazar - Güncelleme: 02.05.2021 12:54:54
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Diş Hekimliği Fakültesinin kuruluşu için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Kaliteli ve alanında uzman akademisyenlerle geleceğin sağlıkçılarını yetiştirmeye ve öğrencilerinin gelişimine katkı sunmayı amaçladıklarını belirten Rektör Demir, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Batman Üniversitesinin gelişimi için ikili görüşmelerimizi yoğun bir şekilde gerçekleştirdik. Bu kararın onaylanmış olması bizleri çok memnun etmektedir. Amacımız bölgenin ve üniversitemizin ihtiyaçlarına cevap verebilmek. Diş Hekimliği Fakültemiz, üniversitemizin prestij fakültelerinden biri olarak hizmet vereceği için çok mutluyuz” dedi.

Kaliteli eğitim anlayışıyla Batman Üniversitesinin bölgesinde marka bir üniversite olması için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Rektör Demir, modern eğitimi bilimle birleştirerek üniversitemizde geleceğin diş hekimlerini yetiştirmeye hazırlandıklarını söyledi. Sürekli gelişimin ışığında önemli değişimlere imza atmak istediklerini belirten Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin bölgesinde tercih edilirliği yüksek bir üniversite olması için yeni fakültelerin kurulması ve bölümlerin açılması için çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti. Akademik gelişmenin önemli olduğu üniversitemizde öğrencilerin kaliteli ve nitelikli bir eğitim alarak geleceğe yönelik hedeflerini gerçekleştirmeleri için tüm yenilikler takip edilirken öğrencilerin mesleki yeterlilikleri de göz önünde bulunduruluyor.

İnsana değer veren ve insanı merkeze alan bir anlayışla görevlerini sürdürdüklerini anlatan Prof. Dr. İdris Demir, sağlık yatırımlarının ve sağlığa yönelik faaliyetlerin hayata geçmesi için farklı çalışmalar da yürüttüklerini ifade ederek, “Bu çalışmalar ilk gündem maddemizdi. Bugün hayalini kurduğumuz ve şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleşen Diş Hekimliği Fakültesinin kuruluşu ile üniversite-şehir bütünleşmesi adına da önemli bir sorumluluğumuzu yerine getirmiş bulunmaktayız. Üniversitemiz, kalite ve uluslararasılaşma yönünde önemli stratejiler geliştiriyor ve bunları en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bu stratejilerin de bizleri yükseköğretim kuruluşları içinde önemli bir konuma getireceğine inanıyoruz. Diş Hekimliği Fakültesi de önemli bir hedefimizdi ve bugün bu hedefimizin gerçekleşmiş olmasından dolayı çok gururluyuz. Bu vesileyle Diş Hekimliği Fakültemiz, ülkemize, bölgemize, şehrimize ve üniversitemize hayırlı olsun” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.