‘Üniversite bilim üretme merkezidir’

Yerel basında çıkan ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’un Ramazan iftar programlarının yapılmamasını eleştirisi ile ilgili değerlendiren Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz konuya açıklık getirmek ve çalışmalar hakkında bilgi vermek amacı ile basın açıklaması yayımladı.

Yaşam Yayın: 19 Mayıs 2019 - Pazar - Güncelleme: 19.05.2019 15:35:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yerel basında çıkan ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’un Ramazan iftar programlarının yapılmamasını eleştirisi ile ilgili değerlendiren Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz konuya açıklık getirmek ve çalışmalar hakkında bilgi vermek amacı ile basın açıklaması yayımladı. Açıklamada; “11 ayın Sultanı; rahmet, şefkat ve merhamet ayı olan Ramazan ayını idrak etmekteyiz. Bu mübarek ayda herkesin sevgi, dostluk, kardeşlik, şefkat, merhamet ve sabır dilemesi ve aynı şekilde davranması yüce dinimizin de bir gereğidir. Daha evvel Ramazan ayında düzenlenen etkinlikler ve kurulan iftar sofralarının israfa neden olduğu, amacına ulaşmadığı, mağduriyetlere ve sıkıntılara neden olduğu hususu defalarca kamuoyunda ve basında dile getirilmiştir. Saatlerce süren kuyruklar oluştuğu gibi asıl ihtiyaç sahiplerinin bu imkânlardan yararlanamadığı eleştirileri de hatırlanacaktır. İsrafın önüne geçmek ve ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaşmak amacı ile bu sene Belediye Başkanlığımız iftar çadırları kurma yerine, iftar yardım paketleri hazırlayıp muhtaç vatandaşlarımıza ulaştırmayı tercih etmiştir. Bu çalışma hazırlanırken ve uygulama aşamasında kimsenin rencide edilmemesi ilkesi temel alınmıştır. Belediye Başkanlığımız çalışmalarında hiçbir zaman dini referansları siyasi amaçları için kullanmayacaktır. Sayın Rektörün, Belediyeye yönelik açıklama ve eleştirilerinin iyi niyet ve insani duygularla yapılmış bir açıklama olmasını umut ediyoruz. Çünkü çok açıktır ki Üniversitelerin görevi bilim üretmektir. Bütün kurumlarımızın ve kurumlarımızın başında bulunan yetkililerin görev alanları ile ilgilenmesinin ülkemiz ve bölgemiz için daha yararlı olacağı kanaati taşıyoruz” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.