‘Ülkede yıllarca ayrımcılık politikaları uygulandı’

Seçim çalışmaları kapsamında Batman’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, partisinin ilçe ve belde seçim lokali açılışlarına katıldı.

Gündem Yayın: 18 Mart 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 18.03.2019 16:49:50
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Seçim çalışmaları kapsamında Batman’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, partisinin ilçe ve belde seçim lokali açılışlarına katıldı. İkiköprü beldesi lokal açılışında konuşan Bakan Varank, ülkenin kaynaklarını, halka hizmet için gönderilen paraları Kandil'e peşkeş çekmek isteyenlerin olduğunu söyledi. Ülkede yıllarca ayrımcılık politikalarının uygulandığını belirten Varank, "Maalesef bu ayrımcılık politikalarını istismar edenler, bu zeminin üstünde siyaset yapanlar oldu. Türkiye'de kimsenin cesaret edemediği adımları sayın Cumhurbaşkanımız büyük bir cesaretle attı. Ayrımcılık politikalarını, ret, inkar ve asimilasyon politikalarını ayaklarının altına aldı ve bu ülkede kardeşlik hukukunu tesis etti" dedi.

"KAYNAKLARI KANDİL'E PEŞKEŞ ÇEKTİLER"

İstismar siyaseti sürdürenlerin olduğunu vurgulayan Varank, "Biz bunları yaparken maalesef istismar siyasetini sürdürmek isteyenler oldu. Birtakım fırsatçılar çıktı. Bu ülkenin kaynaklarını, sizlerin vergilerini, bizlerin size hizmet için gönderdiğimiz paraları Kandil'e peşkeş çekmek isteyenler oldu. Biz bu imkanların tamamını sizlere hizmet etmek için kullanılsın diye buraya gönderdik. Batıda diğer insanlar hangi imkanlarla yaşıyorsa doğudaki kardeşlerimiz de o imkanlarla yaşasın diye biz bu kaynakları bu bölgeye gönderdik. Maalesef bazıları o kaynakları Kandil'e peşkeş çektiler. O Kandil ki hem sizin çocuklarınızı hem de sizin geleceğinizi çaldı. Bunu da sizin paralarınızla yaptı" diye konuştu.

"HALKI TEHDİTLE YÖNETMEYE ÇALIŞTILAR"

Konuşmasının devamında Varank, şunları söyledi : "Bunlar o kadar azdılar ki, 6-7 Ekim olaylarında bölgemizi, şehirlerimizi, ilçelerimizi ateş çukuruna çevirmeye çalıştılar. Buralarda hendekler kazarak terör estirmeye çalıştılar. Siz değerli kardeşlerimizi tehditle, şantajla yönetmeye çalıştılar ama biz bunlara asla müsaade edemezdik ve müsaade etmedik de gereğini yaptık. Biz sizler için kullanılması gereken kaynakları sizlere geri döndürdük. Şundan emin olabilirsiniz; biz bundan sonra şehirlerimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde asla terör propagandasına, terör yandaşlığına müsaade etmeyeceğiz. Bundan sonra devletimiz, güvenlik güçlerimiz, siyasetçilerimiz, yerel yöneticilerimiz her zaman sizin yanınızda olacak. Bu çapulculara asla fırsat vermeyecekler" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.