“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNU ADALET”

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, DEVA Partisi’nin Batman’daki teşkilatlanma çalışmalarını takip etmek, henüz yapımı devam eden parti binasındaki çalışmaları incelemek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batman’ı ziyaret etti.

Siyaset Yayın: 17 Eylül 2020 - Perşembe - Güncelleme: 17.09.2020 11:23:43
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun Batman ziyaretinin ilk durağı, Deva Partisi Batman İl Merkezi oldu. Batman Barosu Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa, DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, DEVA Partisi Batman İlçe Başkanı Şehmus Yılmaz, DEVA Partisi Siirt İl Başkanı Umut Dayanan ve çok sayıda partili katıldı. Konferansta konuşan Mustafa Yeneroğlu, Batman’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, Batman’ın tüm ilçelerindeki teşkilatlanma çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve toplumun her kesiminden çoğulcu bir yaklaşım ile işinin ehli bir ekip kurmaya çalıştıklarını ifade etti. 73 ilde başarılı olarak teşkilatlandıklarını dile getiren Yeneroğlu, çok kısa bir süre içerisinde 100 binden fazla başvuru aldıklarını ve parti olarak son birkaç aylık dönemin büyük bir kısmını Türkiye’nin her kesimini temsil eden, çok sesli, iyi insan, işini iyi yapan ve ortak akılda buluşabilecek bir ekip oluşturmaya ayırdıklarını belirtti. Türkiye’nin en öncelikli sorunun ekonomiden çok adalet olduğunu belirten Yener oğlu, “Bugün Türkiye’de en büyük problem olarak başta ekonomi geliyor. Ancak tüm ekonomik sorunların temelinde yatan husus adalettir. Adalet olmadan iyi bir ekonomi modelini hayata geçirmek mümkün değildir. Bugün ülkemizin temel yapı taşlarını oluşturan birçok alanda 2002’den daha kötü bir durumdayız. Ülkemizde kişi başına düşen Gayri Safi Milli Hasıla 8 bin doların altına düştü. Ancak gerçek rakamlar bunların çok altında. Gelinen noktada çalışan kesimin yüzde 43’nün asgari ücret ile çalıştığı bir Türkiye’den bahsediyoruz. DEVA Partisi olarak, Türkiye’nin temel yapı taşlarındaki sorunları tespit edebilecek ve bu alanlarda hem kısa hem de uzun vadeli sorunları çözebilecek bir ekibe sahibiz” dedi.

“SİYASİLER KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR”

Türkiye’de yaşayan her kesimden insanın sokakta özgürce dolaşabilmesi ve her alanda fikrini özgürce savunabilmesinin en büyük destekçisi ve takipçisi olacaklarını ifade eden Yeneroğlu, “Bugün Türkiye’nin her noktasında ırkçılığa varan şiddet vakaları ile karşı karşıyayız. Bu ülkemizi derinden yaralayan bir soruna dönüştü. Bunun en büyük nedenlerinden biri ise yönetenlerin, siyasetçilerin kötü örnek olarak halkın karşısına çıkmasıdır. Siyasiler kötü söylemlerinden ve çoğu zaman eyleme dönüştürdükleri kötü fikirlerinden sıyrılmadan, sokaktan şiddeti uzaklaştıramayız. Türkiye’de yaşayan her kesimden insanın sokakta özgürce dolaşabilmesi ve her alanda fikrini özgürce savunabilmesinin en büyük destekçisi ve takipçisi olacağız. Yakın bir tarihte Türkiye’nin başta büyük şehirleri olmak üzere birçok yerde Hukuk ve Adalet Akademisi oluşturacağız. Bir sorun yaşayan, bir derdi olan insanlar gönüllülerimizden çözüm isteyebilecekler. Her koşulda onlar için elimizi taşın altına koymaktan kaçınmayacağız. DEVA Partisi, her kesimden insanın özellikle insan hakları konusundaki talepleri için elinden geleni yapmaya hazırdır” diye konuştu.

“DOĞRU TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE DOĞRUDUR”

‘Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur’ diyen DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, “Bugün DEVA Partisi olarak Batman’da da, Giresun’da da, İzmir’de de aynı fikirlere sahibiz ve bunları hiçbir çekince duymadan halkımıza ulaştırıyoruz. Millet olma bilincimizi yeniden hatırlamak için ülkemizin her bir yanında ortak fikirlere ihtiyacımız var. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Yeter ki, sorunu tespit edebilecek çok sesli, aklı selim ve halkın her kesimini kucaklayabilecek bir ekibe işi teslim edelim. Bugün biz güzide şehirlerimizden Batman’da bu ekibimizi en iyi şekilde kurmak için bulunuyoruz. Ana akım medyanın tüm sansürüne rağmen, yoksulluğun, adaletsizliğin, tek sesliliğin, tek adamlılığın hakim olduğu bir Türkiye’ye mahkum olmadığımızı halka doğrudan ulaştırmak için kapı kapı dolaşacağız, gönül köprüleri kuracağız, dertli olanı dinleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

BATMAN BAROSU’NA ZİYARET

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, partisinin Batman il ve ilçe yönetimi ile gerçekleştirdiği konferans sonrasında İl Başkanı Av. Melik Müjdeci ve Siirt İl Başkanı Av. Umut Dayanan ile birlikte Batman Barosu Başkanı Hamit Çakan’ı ziyaret etti. Baro ziyaretinde çoklu Baro düzenlemesine tamamen karşı olduklarını her alanda dile getirdiklerini belirten Yeneroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü : “Türkiye’de büyük bir adaletsizlik iklimi hakim. Bir ülkeyi uçuruma götürecek en büyük nokta, adaletin tahsis edilememesidir. Bu alanda Barolara çok büyük görev düştüğünün farkında olarak, Baroların birliğini ve bütünlüğü bozmaya çalışan çoklu Baro düzenlemesinin tamamen karşısında olduk. İlgili düzenleme avukatlar arasında kutuplaşmaya yol açmakta olup, yasanın henüz yeni bir Baro kurulmadan acilen geri çekilmesi gerekiyor.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.