“Türkiye'nin değişime ihtiyacı olduğu açıktır”

KESK Sekreteri Döne Gevher Koyun, Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nurettin Şimşek, SES Batman Şube Başkanı Deniz Topkan ve KESK Genel Merkez Teşkilatı, DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci'yi ziyaret etti.

Yaşam Yayın: 08 Aralık 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 08.12.2021 18:52:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen ziyarette konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Türkiye'nin her noktasında olduğu gibi Batmanımızda da sağlık emekçileri büyük zorluklar altında çalışıyor. Hak ettikleri haklardan mahrum kalan emekçilerimiz aynı zamanda maddi olarak da emeklerinin karşılığını alamıyor. Vatandaşlarımız da mevcut sorunlar nedeniyle daha iyi bir sağlık hizmetine erişemiyor. Artan iş yükü, giderek ağırlaşan çalışma koşulları, sağlıkta şiddet, performans sistemi, emeğinin karşılığını alamamak gibi nedenlerle açıkçası sağlık sistemimiz gün geçtikçe daha keşmekeş bir hale bürünmüş durumda. Maalesef ülkedeki hiçbir soruna deva olamayan bu iktidarın sunduğu sağlık sistemi vatandaşımıza şifa değil, hastalık getirdiği ortadadır. Sağlık Bakanlığı son yıllarda adeta Hastalık Bakanlığı gibi faaliyet gösteriyor ve sorunlara kulak tıkıyor. Bu düzeni değiştirmeye ihtiyacımız var. Ancak karşımızda sorunları bile görmezden gelen çoğunluğu liyakatsiz kadrolarla kurulmuş bir yapı var. Türkiye'nin her açıdan değişime ihtiyacı olduğu açıktır. Aksi durumda tüm alanlarda sorunların çığ gibi büyümesine seyirci kalacağız" dedi. Ziyarette konuşan KESK Sekreteri Döne Gevher Koyun, "Türk Lirası'nda yaşanan değer kayıpları, elektrik, doğalgaz, akaryakıt, ve gıdaya gelen zamlar nedeniyle kamu emekçileri ciddi bir darboğazda bulunuyor. Yoksulluk sınırının 10 bin TL, açlık sınırının da 3 bin 100 TL’yi aştığı bir ortamda tüm kamu emekçilerinin haklarında ciddi iyileştirmeye ihtiyaç olduğu açıktır. Bir an önce maaşlarda iyileştirme ve refah payı katkısı sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.