Tünel ışık gördü

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde 2 ilçeyi birbirine bağlayacak olan tünellerden birinin son delme işlemi gerçekleştirildi.

Yaşam Yayın: 03 Eylül 2019 - Salı - Güncelleme: 03.09.2019 14:45:25
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde 2 ilçeyi birbirine bağlayacak olan tünellerden birinin son delme işlemi gerçekleştirildi. Ilısu Baraj gölü altında kalacak olan Mezopotamya medeniyetlerinin başkenti, antik kent Hasankeyf'te tarih ve kültürel değerlerin Kültür Park Alanı'na naklinin ardından su altında kalacak karayolu için alternatif yol ve köprü çalışması yürütülüyor. Söz konusu çalışmaları yerinde inceleyen Batman Vali Hulusi Şahin, Ilısu Projesi'nin çok önemli ayaklarından birini tamamladıklarını söyledi. Vali Şahin, Hasankeyf ilçesinde, Ilısu Baraj gölü sahasında kalan Hasankeyf-Gercüş Karayolunun yerine yapılan yeni karayolunda, Hasankeyf ile Gercüş ilçelerini birbirine bağlayacak olan çift yönlü tünelden birinin son delme işleminin açılışını yaptı.

“ILISU PROJESİNİN  ÖNEMLİ AYAKLARINDAN BİRİ”

6 Aylık bir zaman zarfında bin 200 metre uzunluğundaki tünelin ışık gördüğünü belirten Vali Şahin, "Ilısu Projesi'nin çok önemli ayaklarından birini daha hep birlikte tamamlamak üzere toplandık. Biliyorsunuz, çok yakın bir zamanda Ilısu Barajı su tutmaya başladı. Barajdan etkilenen Hasankeyf ilçemizin ve bölgedeki bazı köylerin nakledilmesi konusunda çalışmalar devam ediyor. Bu mega projenin başka ayakları da var. En büyük ayaklarından biri de Karayollarının deplasesi faaliyetiydi. Karayolları Genel Müdürlüğümüze bağlı Diyarbakır Bölge Müdürlüğümüz çok yoğun bir çaba içerisindeydi. Bu süreç içerisinde biliyorsunuz, Türkiye'nin devlet yolları üzerinde en büyük viyadüklerinden biri olan bir viyadüğümüz burada inşa ediliyor. Onlarda çok kısa bir süre önce iki ucu birbiriyle kavuşmuştu. Bugün de 6 aylık çok kısa bir süre içerisinde bin 200 metre uzunluğundaki tünelimizin ışık görmesi gerçekleşmiş oldu. Bu tünel, 12 metre yüksekliğinde, 9 metre eninde, 2x2 şeklinde olacak ve Batman, Gercüş, Midyat yolunun bir parçası olacak. Ilısu Barajı'ndan etkilenen Hasankeyf ilçemizin geçişini de böylece sağlamış olacak" dedi.

"HASANKEYF VİYADÜĞÜ TRAFİĞE AÇILACAK"

Konuşmasının devamında Vali Şahin, şunları söyledi: "Sanat yapıları ve diğer çalışmalarla beraber birkaç ay içerisinde bu tünelimizde tamamen hizmete alınacaktır. Ekim ayının ilk haftasında da viyadüğümüz bir kanadından trafiğe açılacaktır. Bu da artık Hasankeyf'te yeni yaşam için her şeyin hazır olduğu anlamına geliyor." Vali Şahin, daha sonra Hasankeyf ilçesinde yapımı devam eden Türkiye'nin 4'üncü büyük viyadüğünde incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmaları hakkında bilgi aldı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.