TÜBİTAK finalinden 5 birincilikle döndüler

Bu yıl 51.si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışmalarında 12 alanın 5'inde Batman birincilik elde etti.

Gündem Yayın: 17 Mart 2020 - Salı - Güncelleme: 17.03.2020 11:29:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bu yıl 51.si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışmalarında 12 alanın 5'inde Batman birincilik elde etti. 51. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Proje Yarışması Van Bölge Yarışmasında yer alan 8 il tüm Türkiye'yle eş zamanlı 12 alanda yarıştılar. Batmanlı öğrenciler, Van bölge finalinde 29 projeyle yarışıp, 5 birincilik, 2 ikincilik ve 2 üçüncülük kazanarak bu yılda büyük bir başarıya imza attı. Yarışmada dereceye giren tüm okulları ve öğrencileri tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “Bu yıl TUBİTAK yarışmasına ilimizden 396 başvuru yapıldı. 29 projemiz Van Bölge Yarışmasında sergilenmeye layık görüldü. 12 alandaki birinciliklerin 5'ini Batman ili olarak aldık. Değerler eğitiminde, fizik, teknoloji tasarımda, kimyada ve Türki Dili Edebiyatında Batman projeleri birinciliği aldı. Derece yapan öğrencilerimizi ve rehberlik yapan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.