Trenle yolculuğa rağbet arttı

Son zamanlarda yolcu taşımacılığı yapan firmaların yaptığı zam ve uçak bilet fiyatlarındaki artışın ardından özellikle ekonomik durumu düşük olan vatandaşlar, alternatif olarak trenle yolculuk yapmaya başladı.

Yaşam Yayın: 05 Ağustos 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 05.08.2019 14:39:02
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

TCDD Batman Gar Müdürü Cahit Kılıç, 2019 yılının ilk 7 ayında taşıdıkları yolcu sayısı, tren yolculuğuna olan rağbet ve tren yolculuğu hakkında değerlendirmelerde bulundu. 2019 yılının ilk 7 ayında yaklaşık 80-90 bin arasında yolcunun trenle yolculuk yaptığını belirten Kılıç, son zamanlarda yolcu otobüsü ve uçak biletlerindeki fiyat artışının tren yolculuğuna rağbeti arttırdığını söyledi. Kılıç, "Ankara-Kurtalan seferini yapan bir trenimiz var ve dönüşte Kurtalan-Ankara seferini yapan yine bir trenimiz var. Kurtalan'dan dönüş yapan trenimiz sabah 09.20'de gelir. Ankara'dan da 09.30'da gelir. Bunlar her gün yok. Kurtalan-Ankara arası; Pazar, Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi olmak üzere 5 gün çalışmaktadır. Dönüşü de; Salı, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleridir" dedi.

HER KESİME YÖNELİK İNDİRİM

Her kesime hitap eden indirimlerinin olduğunu vurgulayan Kılıç, "Ekstradan bizim Batman-Diyarbakır arasında çalışan bölgesel trenimiz var. Her gün 2 gidiş, 2 dönüş olmak üzere seferlerimiz yapılmaktadır. Sabah Batman'dan 05.30, öğlen 15.00 ve dönüşte Diyarbakır'dan 08.50 ve 17.50 olmak üzere 4 seferimiz var. Batman-Diyarbakır arasında çalışan bölgesel trenimizin bile fiyatı 5 TL 50 kuruş, indirimli fiyat ise 4 TL 50 kuruştur. Her kesime hitap eden bir indirimimiz var. Güney Ekspresi Kurtalan-Ankara tam bilet 45 TL, indirimli fiyat ise 36 TL'dir. Örtülü kuşet farkı 61 TL 50 kuruş, indirimli fiyat ise 52 TL 50 kuruştur" diye konuştu.

UYGUN FİYATA YOLCULUK

Yolcu yoğunluğundan dolayı çoğu zaman yolcuları geri göndermek zorunda kaldıklarını aktaran Kılıç, "Ankara'ya giden ekspresimiz bu aralar çok yoğun. Öyle yoğunluk oluyor ki bazı vatandaşlarımızı geri çevirme gibi bir durumumuz oluyor. Yolcu yoğunluğunun sebebi bizce Demiryolları’nın güvenli, konforlu ve her bütçeye uygun olmasıdır. Yataklı, kuşetli vagonlarımız var. Ayrıca uçak ve otobüs biletlerinin yüksek olması da trene talebi oluşturuyor. Vatandaşlar çok yüksek meblağlar vererek yolculuk yapmaktansa çok uygun fiyata yolculuk yapmayı tercih ediyorlar." ifadelerini kullandı.

"RAYLI SİSTEMLER ÖNEM ARZ EDİYOR"

Konuşmasının devamında ise Kılıç, şunları söyledi: "Son zamanlarda Doğu Ekspresi sosyal medyada bir çığır açtı. Aynısını Güney Ekspresinde de htim. Çünkü rağbet oradan da geliyor. Bazen Midyat, Kurtalan, Batman ve Hasankeyf'e trenle seyahat eden gruplarımız geliyor. Globalleşen dünyada raylı sistemler ne kadar önde giderse ülkenin refah düzeyi o kadar ön plana geliyor."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.