Trafiğe kapatılan kavşak yeniden açıldı

Batman Güney Çevreyolunda trafiğe kapatılan kavşak, sürücülerin mağduriyetinin gündeme taşınmasının ardından yeniden açıldı.

Yaşam Yayın: 16 Ocak 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 16.01.2019 16:28:37
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman merkez Site Mahallesi Batı Raman-Güney Çevreyolu üzerinde bulunan kontrolsüz kavşağın kapatılmasından dolayı sürücülerin yaşadığı mağduriyeti haberleştirerek gündeme taşımıştı. Yapılan haberin ardından yetkililer kavşağın açılması için harekete geçmişti. GAP Eylem Planı’nda yer alan ve Haziran 2010’da ihalesi yapılan Batman Güney Çevreyolunun yapımı, mülkiyet sahibi şahıslar ve yetkililer arasında yaşanan sorun nedeniyle defalarca durduruldu ve bu nedenle geçen yıl tamamlanabildi. Yaklaşık 15 kilometre olan yolun projesi, Batman merkez Beşiri Kavşağı'ndan başlayarak Hasankeyf Kavşağı, Kuyubaşı TOKİ (Yenişehir Mahallesi) önünden Balpınar beldesi ve Batman Çayı üzerine yapılan ikinci bir köprü ile Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Sinan köyü yakınlarında Diyarbakır yoluna bağlanmış durumda. Söz konusu kavşak sayesinde TEİAŞ, Batman Fen Lisesi, Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Batman Sosyal Bilimler Lisesi, Türkiye Petrolleri (TP), Kantar Köprüsü güzergâhında bulunan grup köy yoluna ve Gercüş’e daha kısa yoldan gidiliyordu.  

“MAĞDUR OLUYORDUK”

Yapılan haberin ardından Batman Valisi Hulusi Şahin, Güney Çevreyolu üzerinde bulunan TEİAŞ kavşağında incelemelerde bulunmuş ve kavşağın kontrollü bir şekilde yapılması için talimat vermişti. Karayolları 9. Bölge Şube Şefliği çalışanları tarafından kavşakta çalışma başlatıldı ve kavşağın kısa sürede trafiğe açılacağı belirtildi. Karayolları 9. Bölge Şube Şefi Fehmi Değirmenci, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Kavşağın açılmasını sevinçle karşılayan sürücülerden İkram Kızıl, “Kavşak kaçak olduğundan dolayı 3-4 ay önce kapatılmıştı. Sayın Valimizin talimatıyla, Karayolları’nın desteğiyle kavşağımız yeniden hizmete açıldı. Hep bu yolu kullanıyorduk, mağdur oluyorduk. Kuyubaşı TOKİ kavşağına kadar gidiyorduk. Biz de yolcular da mağdur oluyordu. Kavşağın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.  Trafiğe tekrar açılacak kavşağın mağduriyetlerini bitirdiğini dile getiren Mehmet Şah Polat, “Kavşağı yapanlara çok teşekkür ederim. Burada çok kaza oluyordu. Kazaların önüne geçilmesi için böyle bir kontrollü kavşağın açılmasını sevinçle karşıladık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.