Torba kanuna tepkiler dinmiyor

Hükümetin 30 Ekim'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu "Sağlık Torba Kanun Teklifi"ne karşı olduklarını belirten Batman Tabib Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi ortak basın toplantısı düzenledi.

Yaşam Yayın: 04 Kasım 2018 - Pazar - Güncelleme: 04.11.2018 22:49:14
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Tabib Odası'nda düzenlenen toplantıya Tabib Odası Başkanı Dr. Selahattin Oğuz, SES Batman Şubesi Eşbaşkanı Deniz Topkan, SES üyeleri Yavuz Çelik, Cihan Tüzün ve Salih Bayat katıldı. SES Batman Şubesi Eşbaşkanı Deniz Topkan, torba yasalara karşı duracaklarının altını çizerek, “Biz sağlıkta şiddet yasasını çıkartılmasını beklerken yine bir torba kanun ile karşı karşıya kaldık. Hazırlanan kanunda da bizim söylediğimiz söylem kullanılıp içi ise boşaltılmıştır. Kanun teklifi ile birlikte çalışanların hakları ellerinden alınmak isteniyor. Biz de her yerde sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak örgütlenecek ve bu kanuna karşı itirazlarımızı dile getireceğiz” dedi. Ardından Batman Tabib Odası Başkanı Dr. Selahattin Oğuz açıklama yaptı. Hekimlere ve sağlık çalışanı emekçilerine yönelik saldırılara değinen Oğuz, Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin sağlıkta şiddeti önlemeye dönük bir teklif olmadığına vurgu yaptı.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.