Toplumsal dayanışmaya davet

Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Maruf Yalçın, Koronavirüs salgınının sosyal yaşantıdaki etkilerinin azaltılması, birlik ve beraberliğin korunması, ekonomik ve ticari faaliyetlerden etkilenenlere destek olunması amacıyla bazı önerilerde bulundu.

Gündem Yayın: 29 Mart 2020 - Pazar - Güncelleme: 29.03.2020 16:50:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yalçın, “Dünyevileşmenin her tarafımızı sardığı, sosyal izolasyonun uygulandığı bu günlerde içe dönük bir muhasebe yapmalı, hayatımızı, davranışlarımızı, aile, akraba ve insanlarla ilişiklerimizi, en önemlisi de Rabbimizle olan ilişkimizi gözden geçirmeliyiz. Dini ve manevi değerlerimizin gereği olarak, bu tür zor günlerde ailemiz, yakınlarımız ve ihtiyaç sahipleriyle sosyal mesafeyi koruyarak dayanışmayı, paylaşmayı arttırmalıyız.Hastalıktan en çok etkilenme ihtimali olan yaşlılarımızın korunması için gerekli tedbirler alınmalı, maddi ihtiyaçlarının yanısıra manevi ihtiyaçları karşılanmalı, yaşlıları incitecek söz ve eylemlerden uzak durulmalıdır. Bu kapsamda Vefa Destek Grubuna tüm vatandaşlarımızın destek vermesini bekliyoruz.Bu süreçte işini kaybeden, mağdur olanlar için hayırsever Batmanlı hemşerilerimizin İHH İnsani Yardım Derneği ve Kızılay tarafından yapılan yardım çalışmalarına desteğini bekliyoruz. Salgın nedeniyle işyerini kapatmak zorunda kalan esnafın, işletmelerin bu dönemde kira bedellerinin alınmamasını, mülk sahiplerinin alicenaplık göstererek kira bedelinden feragat etmelerini istirham ediyoruz. Aynı şekilde kiracı olup, işini kaybedenlerin mağduriyetlerinin bir nebze de olsa hafifletilmesi adına, bu dönemde ev sahiplerinden ev kiralarının alınmaması çağrısında bulunuyoruz. Ramazan ayının yaklaşması vesilesiyle, hayırseverlerin zekâtlarını, sadakalarını salgın hastalık nedeniyle zor günlerden geçen kardeşlerimize vererek, bu zor günleri geçirmelerine yardımcı olmalarını ümit ediyoruz. Dünyayı etkisi altına alan salgın hastalığı ibret nazarıyla görüp, gerekli tedbirleri aldıktan sonra, Rabbimizin takdirine rıza göstermeli, sıkıntı ve musibet zamanlarında Peygamber Efendimiz (SAS)’in yaptığı gibi dua ve yakarışlarımızı arttırmalı, bu musibetin sona ermesi amacıyla her namazda kunut duası okunması tavsiyesinde bulunuyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.