Tiryaki, TYP kadrolarını sordu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, İŞKUR’un TYP kapsamında HDP belediyelerine kadro tahsis etmemesini TBMM’ye verdiği soru önergesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sordu.

Yaşam Yayın: 29 Temmuz 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 29.07.2019 11:01:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

TBMM’ye sunduğu soru önergesinde Milletvekili Tiryaki şunları sordu, “Seçim bölgem olan ve 11 Eylül 2016 tarihli Kanun Hükmünde Kararname ile kayyum atanan Batman Belediyesi’nde 21 Kasım 2016-27 Mart 2019 tarihleri arasında İŞKUR tarafından TYP kapsamında bin 262 kişi istihdam edilmiştir. Yine 16 Kasım 2016 tarihinde kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne de 2 Ocak 2017- 28 Haziran 2019 tarihleri arasında toplam 2 bin 770 kişi aynı program kapsamında işe alınmıştır. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminden sonra Halkların Demokratik Partisi adaylarının seçildiği bahsi geçen belediyelerde TYP kapsamında işe alımlar durdurulmuş, belediyelerin ihtiyaçlar doğrultusundaki yeni personel alımı ve süre uzatım talepleri İŞKUR tarafından yanıtsız bırakılmıştır. Bu bağlamda; Kayyumların görev süresi boyunca binlerce kişinin istihdam edildiği Batman Belediyesi ve Mardin Büyükşehir Belediyesinde İŞKUR-TYP kapsamında işe alımların durdurulmasının sebebi nedir? Bakanlığınızın bu konuda bir talimatı var mıdır? Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni personel istemi ve var olan personelin çalışma süresinin uzatılmasına ilişkin 20 Haziran 2019 tarih, 15787 ve 15788 E. Sayılı yazılarının İŞKUR tarafından yanıtsız bırakılması Bakanlığınızın bilgisi dâhilinde midir? 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminden sonra Türkiye’de belediyeler bünyesinde TYP ile istihdam edilen toplam personel sayısı kaçtır? Bu sayının belediyelere göre dağılımı nedir? 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminden sonra TYP kapsamında herhangi bir personel istihdam edilmemiş olan belediyeler hangileridir?” diye sordu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.