‘Terör örgütündeki çöküşü görüyoruz’

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Batman’da 14’üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığı Sancak Tevdi Töreni’ne ve çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulundu.

Yaşam Yayın: 15 Aralık 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 15.12.2021 12:04:28
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Millî Savunma Bakanı Akar’a ziyaretlerinde; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz eşlik etti. Milli Savunma Bakanı ve beraberindeki komutanları; Vali Hulusi Şahin ve Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan Kaplan karşıladı. Sancak Tevdi Töreni öncesi 14. İUS Üs Komutanlığı’nı ziyaret eden Bakan Akar, Üs Komutanı Albay İhsan Kaplan’dan faaliyetlere ilişkin brifing aldı ve daha sonra Vali Şahin ile  TSK Komuta Kademesinin katılımıyla komutanlık bahçesine fidan dikti.

14. İUS Üs Komutanlığı yerleşkesinde düzenlenen Sancak Tevdi Töreni; Sancağın yerini almasıyla başladı, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Birliğin tarihçesi ile Birlik Komutanı’nın biyografisinin okunmasının ardından Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, sancağı Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan adına Üs Komutanı’na teslim etti, ardından Sancak Sicil Defteri’ni imzaladı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün açış konuşmasının ardından birliğe hitap eden Bakan Akar, "Sancak bizim millî ve manevi değerlerimizin, vatan ve millet sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin, hür ve bağımsız yaşama azmimizin sembolüdür.  Şeref timsali sancağımızı her ne pahasına olursa olsun korumak ve yüceltmek birinci vazifemizdir" diye konuştu. Mehmetçiğin 84 milyonun güvenliğini sağlamak, ülkesinin hak ve menfaatlerini korumak için  'ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışı içinde karada, denizde ve havada kendisine verilen tüm görevleri şimdiye kadar başarıyla yerine getirdiğini, bundan sonra da getirmeye devam edeceğini ifade eden Bakan Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı ve etkin operasyonlarını gerçekleştiriyor" dedi.

Mehmetçiğin bir taraftan hudut güvenliği ve terörle mücadele diğer taraftan da denizde ve havadaki görevlerini kararlılıkla, başarıyla yerine getirdiğini belirten Bakan Akar; "Terörle mücadele operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda devam ediyor. 24 Temmuz 2015’ten itibaren yurt içi, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 33 bin 112 terörist etkisiz hâle getirildi. Bu yılın başından itibaren ise etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2 bin 631 oldu. Biz bu faaliyetleri yaparken tüm komşularımızın hakkına, hukukuna, sınırlarına saygılıyız. Diğer taraftan da ülkemizin, milletimizin, vatandaşlarımızın ve hudutlarımızın korunması için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Geldiğimiz noktada terör örgütündeki çöküşü görüyoruz. Yaptığımız çalışmalarımızdaki dikkatimizi ve hassasiyetimizi kaybetmeyeceğiz. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Sizler uçaklarımızın, komandolarımızın gözü olacaksınız. Sonuçta en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek" diye konuştu. 14’üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığının önemine de değinen Bakan Akar, “Yüksek teknoloji ürünü silah sistemleri ile İHA ve SİHA’larımızla Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı ve Pençe harekâtlarının başarıyla icra edilmesine büyük katkı sağladınız. Üstün gayret ve başarılarınızdan dolayı Komutanlığın tüm mensuplarını tebrik ediyorum” dedi. Türkiye'nin tarihi, değerleri, coğrafyası ve ordusuyla büyük ve güçlü bir ülke olduğunu dile getiren Bakan Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen millî, manevi ve mesleki değerleriyle, milletimizin sevgisi, güveni, duasından aldığı ilhamla aklın ve bilimin ışığında, Anayasa çerçevesinde ve yasalar doğrultusunda, sayın Cumhurbaşkanımızın, sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında, milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. Bakan Akar, konuşmasını kazanılan başarılarda en önemli paya sahip olan şehitlere rahmet, gazilere şifa dileklerini ileterek tamamladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.