Temo’dan çocuklara Kürtçe masallar

Akademisyen, Yazar Selim Temo’nun çocuklar için hazırladığı Serê Şevê Çîrokek (Her Geceye Bir Masal) adlı kitabı Dara Yayınlarından çıktı.

Yaşam Yayın: 01 Ağustos 2019 - Perşembe - Güncelleme: 01.08.2019 15:06:30
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
Google News

Akademisyen, Yazar Selim Temo’nun çocuklar için hazırladığı Serê Şevê Çîrokek (Her Geceye Bir Masal) adlı kitabı Dara Yayınlarından çıktı. Farklı ulusların masallarının yer aldığı kitap, 366 masaldan oluşuyor. Dili sade olan kitapta, masal kahramanlarının renkli çizimleri yer alıyor. Temo, kitabın asimilasyon çarkı içindeki çocuklara Kürtçe rüya görmeyi vaat ettiğini söyledi. Kitabı asimilasyon kıskacında olan çocukların anadilleriyle buluşması için hazırladığını söyleyen Temo, çocukların uyumadan önce anadilleriyle bir masalın rüyalarını Kürtçe görmelerini umut ettiğini söyledi. Sadece çocuklar değil, anne babaların da yoğun bir asimilasyon baskısı altında olduklarına vurgu yapan Temo, “Kitap çıkalı birkaç ay oldu. Çocukların ilgisi çok iyi. Sosyal medyada bebeği olan ailelere hediye olarak bu kitabı götüren paylaşımlar yapılıyor” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.