Temelli Batman’da konuştu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün Batman’la devam etti. Temelli’ye ziyaretlerinde Batman milletvekilleri Feleknas Uca ve Nejdet İpekyüz ile partililer eşlik etti.

Siyaset Yayın: 31 Ekim 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 31.10.2018 16:47:34
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İlk olarak geçtiğimiz günlerde tutuklanan İl Eşbaşkanları Nizamettin Toğuç’un ailesini ziyaret eden Temelli, daha sonra HDP’ye dönük operasyonlar kapsamında yakınları tutuklanan kimi ailelere ziyaretlerde bulundu. Programını partisinin İl Örgütü’nü ziyaret ederek sürdüren Temelli, burada basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Sandıklarda buldukları ile yaşayacaklar’

Kentte son dönemde yapılan ev baskınları ve gözaltılar üzerinde duran Temelli, “Bu operasyonlar iktidarın seçim kampanyaları haline geldi. Bu yöntemle seçim kazanacaklarına inanıyorlar. Ellerinden gelse bir tane bile HDP’li dışarda kalmayacak, hepimizi gözaltına alacaklar. Özgür ve demokratik bir seçimi kazanamayacaklarını biliyorlar ki, yegane yöntemleri olan haksız fezlekelerle arkadaşlarımızı gözaltına alıyorlar. Türkiye’nin temel sorunu demokrasi sorunudur. İktidar demokrasi ve adaletten kaçmak için, demokrasi ve adaleti gömmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Türkiye artık bu oyuna gelmeyecektir. Yerel seçimlerde sandığa irademiz yansıyacaktır. Umduklarını değil, sandıklarda buldukları ile yaşayacaklardır. Halkın demokrasi ve barış mücadelesini bulacaklar” diye konuştu.

Sesinizi, sözünüzü Meclis’e taşıyalım’

Meclis’te devam eden bütçe görüşmelerine de değinen Temelli, “İktidar, kendisi ve çevresindeki yandaş gruplarına haksız servet yarattı. En son örneği 2019 bütçesidir. 2019 bütçesi bir yanıyla bir kez daha savaş bütçesidir, israf bütçesidir. Cumhurbaşkanlığı bütçesine bakın. Bütün halkın kaynakları bu alanlara yönlendirilirken, diğer yanda işsizlik ve yoksulluk arıyor. Bu kötü yönetimin ve iktidarın yanlış politikalarının bedeli halkın sırtına yükleniyor. Bütçe hakkımıza sahip çıkmalıyız. Bu şekilde çarçur edilmesine engel olmalıyız. Halkın kürsüsü olarak gördüğümüz meclisteki kürsümüz herkese açtık. Hakikatin sesi olmaya devam edeceğiz. Sesinizi sözünüzü Meclis’e taşıyalım. Kürsülerimizi halkın kürsüsü haline getirelim” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.